Saturday , December 3 2022

Carnagiu pe DN2, dupa ce o autoutilitara care transporta mezeluri a intrat `ntr-o cireada de vite

Cinci vaci care traversau [oseaua na]ional\ au fost omor=te, un pasager din autoutilitar\ a fost grav r\nit n proprietarii vitelor [i-au recuperat `n parte paguba fiindc\ animalele au fost preluate de o firm\ de abatorizare din jude]ul Neam]
Cinci vite au fost omor=te, `ntr-un accident rutier petrecut pe DN2, `n satul Oniceni, comuna For\[ti, miercuri diminea]\, de un [ofer ce conducea o autospecial\  `nc\rcat\ cu produse de carmangerie.
Evenimentul s-a petrecut în interiorul satului Oniceni, comuna For\[ti, pe DN 2.  Ciprian S., de 23 ani, din comuna Tome[ti, jude]ul Ia[i, în timp ce conducea o autoutilitar\ `nc\rcat\ cu mezeluri, la intersec]ia drumului na]ional cu o uli]\ a satului, nu a putut evita, din cauza vitezei, impactul cu o ciread\ de vite. Cireada, era m=nat\ de Ion T., Irimia G. [i Ioan T., to]i din oniceni, c\tre ima[ul satului, sutuat dincolo de [oseaua na]ional\ care traverseaz\ satul Oniceni. În urma impactului ma[inii conduse de t=n\rul nem]ean cu vitele ce se `ndreptau spre ima[ a rezultat un adev\rat carnagiu. Cinci bovine au murit iar un pasager al autoutilitarei  a fost r\nit grav.  Este vorba despre Valeric\ B. de 44 de nai din comuna Le]cani, jude]ul Ia[i, care necesit\ pentru vindecare p=n\ `n 35 de zile de `ngrijiri medicale. Conduc\torul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, dar i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Primarul comunei For\[ti, Br\du] Avr\mia a ar\tat c\ vitele m=nate de cei trei oameni din Oniceni spre ima[ apar]ineau gospodarilor din sat. Un aspect bun `l reprezint\ faptul c\ imediat au fost chema]i s\ intervin\ reprezentan]ii unei firme din jude]ul vecin, Neam], care a preluat animalele ucise `n accidentul rutier spre abatorizare iar proprietarii au primit `n schimb contravaloarea c\rnii animalelor pe care firma nem]ean\ o va procesa. Pre]urile oferite, de 6-7 milioane de lei vechi pentru fiecare vit\ ucis\ `n parte sunt considerate modice, dar reprezint\ totu[i, mai mult dec=t nimic.
Poli]i[tii vor stabili cine sunt vinova]ii `n carnagiul bovin de pe DN2 la Oniceni urm=nd ca ace[tia s\ fie tra[i la socoteal\ penal. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …

No comments

  1. mare grija la Miroslovesti, e la fel in fiecare dimineata pe la 6 30 , sateni trec vitele strada aiurea