Sunday , September 25 2022

Cardurile de sănătate nu funcționează de trei zile

Pacienții sunt sfătuiți de medici să-și cumpere medica­mentele din banii lor. Pentru că multe rețete nu au fost decon­tate, medicii de familie refuză să mai elibereze rețete compensate fără a le înregistra în sistem

Sistemele informatice din să­nătate, inclusiv cardul, nu funcțio­­nează de trei zile, mai exact, de luni, ceea ce a creat o tensiune maximă în cabinetele medicilor de familie.

“Sistemele informatice din sănătate, sistemul cardului de sănătate, al rețetei electronice, SIUI – nu funcționează deloc începând de luni”, a menționat un medic de familie sucevean. Re­prezentanții CAS au recunoscut că se lucrează la remedierea acestei probleme, dar nu a venit cu soluții concrete. Funcționarea defectuoasă a platformei SIUI începând din 9 martie a îngreunat activitatea în cabinetele medicilor de familie, a întârziat consultațiile programate și a făcut dificilă acordarea de consultații pacienților cu afecțiuni acute. Toate acestea în condițiile în care îngrijorarea pacienților, dar și a medicilor față de riscul de îmbolnăvire cu COVID 19 este ma­ximă. Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul Irina Badrajan, le recomandă pacienților să-și cumpere medicamente din banii lor, în condițiile în care nu pot fi prescrise rețete compensate și gratuite.

“Până la remedierea situației, medicii de familie nu sunt dispuși să prescrie rețete offline deoarece uneori au fost nevoiți să suporte costul medicamentelor. Asta, pentru că rețetele nu au fost înregistrate în sistem”, a precizat medicul Irina Badrajan. (C.R.)

 

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …