Wednesday , February 8 2023

Caravana mobilă pentru depistarea gratuită a hepatitelor virale B/D și C ajunge miercuri la Vicovu de Jos

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C pornește la drum. Prima oprire are loc miercuri, 11 ianuarie 2023, în Vicovu de Jos, județul Suceava. Cei care vor să se testeze gratuit sunt așteptați între orele 09.00 și 17.00 în parcarea din fața cabinetului medical dr. Cristina Ciobotar. Testarea face parte dintr-un program derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași.

Prin intermediul deplasărilor cu Caravana mobilă de screening și stadializare LIVE(RO)2-EST se caută să se asigure un grad ridicat de aderență la populația din zone din regiunile Nord-Est şi Sud-Est cu acces dificil la servicii de sănătate: localități izolate, fără cabinete de medicină de familie sau localități în care medicii de familie nu au aderat la programul LIVE(RO)2-EST etc.

În plus, pentru a se oferi o șansă tuturor pacienților depistați în proiect să-și continue investigațiile, o echipă formată din cadre medicale din Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași vor participa la Caravană pentru a asigura stadializarea persoanelor depistate pozitiv. Caravana a fost posibilă prin implicarea autorităților locale și a partenerului proiectului, Asociația Română Anti-SIDA (ARAS).

Caravana mobilă pentru screeningul hepatitelor virale B/D și C este o acţiune care se desfăşoară în cadrul Proiectului LIVE(RO)2-EST – „Program regional integrat de prevenire, depistare precoce (screening), diagnostic și direcționare spre tratament ale pacienților cu boli hepatice cronice secundare infecțiilor virale cu virusuri hepatice B/D şi C”, derulat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, în parteneriat cu ARAS – Asociația Română Anti-SIDA și cu Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Spiridon“ Iași. (O.S.)

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …