Wednesday , November 30 2022

Carantină de noapte în Câmpulung Moldovenesc, unde incidența cazurilor COVID a ajuns la 7,68 la mia de locuitori

Miercuri, 6 octombrie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Suceava a dispus restricții suplimentare pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc, unitate administrativ-teritorială unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a atins 7,68 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, se instituie obligația pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/ prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, să își organizeze și să își desfășoare activitatea în intervalul orar 5,00-22,00.  Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20,00-5,00, cu excepția deplasărilor în interes profesional sau pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente. De asemenea, este permisă deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Aceste măsuri nu se aplică persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare, pe suport hârtie sau în format electronic, sau al certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID-19.

Miercuri,  în județul Suceava erau 3.285 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, incidența îmbolnăvirilor fiind de 3,71 cazuri la mia de locuitori. În municipiul Suceava erau ieri 828 de cazuri active înregistrate în ultimele 14 zile, incidența fiind miercuri de 5,77‰.

Cea mai mare incidență se consemnează la Iacobeni – 10,71‰, în nouă localități sucevene înre­gistrându-se o rată de infectare de peste 6 cazuri la mia de locuitori.

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …