Sunday , December 4 2022

Carantină cu străzile pline: Pe bulevardele principale ale Sucevei se circulă bară la bară 

De la instituirea carantinei se constată un fenomen interesant în oraș: la orele de vârf străzile principale sunt pline de mașini. Situația s-a accentuat în ultimele zile din două motive: interzicerea circulației pietonale și auto în zona Spitalului Județean, ceea ce a determinat o creștere a fluxului de mașini pe bulevardul George Enescu, și, mai nou, febra cumpărăturilor.

Joi, 16 aprilie, aproape pe parcursul intregii zile, pe bulevardul George Enescu se circula aproape bară la bară, ca și când nu ar fi orașul în carantină. Semnale privind interesul sporit al sucevenilor de a face cumpărături înainte de Paști și, poate, o anumită frustrare acumulată în decursul ultimelor săptămâni cauzată de restricțiile de circulație au fost de mai multe zile.

Poate și de aceea, primarul Sucevei, Ion Lungu, a făcut în conferința de presă online de miercuri dimineață un apel către cei care ies să facă cumpărăturile pentru Paști în piețe sau magazine să respecte regulile de distanțare socială și de protecție personală și să fie prudenți. „Facem ce trebuie să limităm răspândirea virusului. În primul rând stăm acasă. Dar e o perioadă delicată, este Săptămâna Mare, vin sărbătorile și oamenii ies la cumpărături. Fac apel la cei care ies la cumpărături în piețe, în magazine, să se echipeze corespunzător, să păstreze distanța socială. Noi am dat dispoziție inspectorilor de la Primărie și la cei din piețe să verifice respectarea distanței sociale”, a spus Ion Lungu în prima parte a conferinței de presă online pe care a ținut-o miercuri dimineață. De asemenea, el a reiterat apelul ca la deplasările din casă spre locurile de unde se fac cumpărături sucevenii să poarte măști pe nas și pe gură și, de asemenea, să aibă mănuși pe mâini și să fie păstrată distanța socială. (D.P.)

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …