Wednesday , September 28 2022

Captură impresionantă de ţigări de contrabandă

tigari 1

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit şi confiscat 80.170 pachete cu ţigări, în valoare de peste 180.000 de euro. Poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, pentru oprirea unei maşini condusă de un contrabandist

 
Vineri, 10 ianuarie, la nivelul Sectorului Poliţiei de Frontieră (SPF) Brodina, s-a declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 20.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe direcţia satului Falcău din comuna Brodina, la aproximativ doi kilometri de linia de frontieră, un autoturism de teren care se deplasa, de la frontiera de stat spre comuna Brodina. Drept urmare, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului, însă şoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, fapt pentru care au executat mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Profitând de terenul accidentat, de condiţiile meteo şi întuneric, şoferul a abandonat autoturismul şi a fugit de la faţa locului, în zona împădurită.
Ulterior, poliţiştii de frontieră au procedat la monitorizarea zonei pentru depistarea tuturor persoanelor implicate, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea reţinerii conducătorului auto. Totodată, au fost anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment. „In autoturismul abandonat, marca Mitsubishi Pajero, cu numere de înmatriculare specifice Irlandei, lucrătorii noştri au descoperit mai multe colete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Pe timpul cercetărilor şi în urma activităţilor specifice desfăşurate, poliţiştii de frontieră au mai descoperit în zonă mai multe colete cu ţigări. In urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 81.170 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de peste 811.000 de lei”, a precizat comisarul şef Ilie Poroch – Seriţan. Intreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Grupul Medical Provita deschide la Suceava Clinica NORD, în urma unei investiții de 2,5 milioane de euro 

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere în regiune, din punct de vedere …