Wednesday , November 30 2022

Capriciile interimarului Maerean, blamate de Steliana Miron

steliana_miron

 “Municipiul Rădăuţi nu are nevoie de stăpân, are nevoie de funcţionari, nu îngenunchiaţi, ci respectaţi”, se arată în ultima interpelare a senatorului liberal Steliana Vasilica Miron adresată premierului Victor Ponta

Capriciile primarului PSD interimar al Rădăuţiului, Tiberiu Epifanie Maerean, i-au fost aduse la cunoştinţă şefului său de partid, premierul Victor Ponta, de către senatorul PNL Steliana Vasilica Miron (foto). “Domnule prim ministru, primarul interimar al oraşului, pentru că “poate”, a anunţat în media locală că vrea să aducă în municipiul Rădăuţi plante exotice. Capriciile unui primar sunt mai importante decât destinul funcţiona-rilor publici din municipiul Rădăuţi?”, a întrebat, retoric, senatorul PNL Steliana Vasilica Miron în ultima interpelare adresată primului ministru Victor Ponta, joi, 12 februarie.
Demersul Stelianei Miron a fost croit pe două planuri: unul care reflectă aspecte sociale corecte şi triste de la nivel de ţară şi altul care să arate cum se ilustrează acestea la nivel de municipiu Rădăuţi. “Domnule prim ministru, acceptaţi ca familia dumneavoastră să vă fie apărată de un poliţist flămând? Acceptaţi ca dumneavoastră sau un membru al familiei să fie tratat de un medic căruia nu-i ajung banii de chirie? Acceptaţi ca şoferul care vă conduce maşina să aibă un venit lunar de 800 – 900 de lei?”, se arăta în prima parte a interpelării, abordarea fiind pliată pe realităţi sociale triste şi valabile la nivel de ţară. Cum sunt acestea la nivelul de municipiu Rădăuţi? Nu foarte diferite de cele de la nivel de ţară, după cum tot Steliana Miron a enunţat: “Dacă la Primăria municipiului Rădăuţi un anganajat câştigă lunar circa 800 de lei, şeful serviciului urbanism, arhitectul şef al oraşului, are un venit lunar de 1.200 de lei”, în antiteză “primarul suspendat al oraşului a cheltuit doar în anul 2013, după bunul plac cinci milioane de euro”.
Arătând că nici primarul interimar nu este mai breaz şi are un comportament cu accente autoritariste, senatorul PNL Steliana Miron a continuat interpelarea spunând: “Domnule prim ministru, municipiul Rădăuţi nu are nevoie de stăpân, are nevoie de funcţionari, nu îngenunchiaţi, ci respectaţi (aluzie la episodul umilitor cu notele explicative cerute de Tiberiu Maerean funcţionarilor din Primărie şi care a făcut obiectul altei interpelări a Stelianei Miron – n.r.). Are nevoie de poliţişti responsabili, dar şi motivaţi”.
Pe de o parte, senatorul PNL este de părere că “dacă astăzi România are nevoie de mai multe puşcării, mâine va trebui să înconjurăm România cu sârmă ghimpată”. Totuşi, un alt aspect este pauperizarea continuă a marii mase a populaţiei – problemă care a făcut aspectul unei intervenţii mai vechi a Stelianei Miron – şi care conduce la lipsa de perspectivă şi la o extindere a corupţiei. “Cum apreciaţi faptul că, din cauza sărăciei extreme, o parte din electoratul românesc este oricând dispus să îşi vândă votul pentru un litru de ulei şi un kilogram de zahăr?! Domnule prim ministru, România reală sperie! Sperie prin sărăcie, prin  lipsa de perspectivă imediată, dar şi viitoare! Clasa politică va trebui resetată, dar ştim că nu va fi suficient acest lucru. Va trebui să resetăm şi principiile de funcţionare ale statului. Legile din România au creat monştri, au inversat valori, au dezumanizat persoane şi au rupt pentru o perioadă lungă de timp echilibrul social”, se mai arată în interpelarea din 12 februarie. (D.P.)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …