Sunday , September 25 2022

Canotoarea Ionela Cozmiuc va primi titlul de cetățean de onoare al Sucevei

Campioana europeană la canotaj Ionela Cozmiuc va deveni cetățean de onoare a municipiului Suceava. Primarul Ion Lungu a menționat, în declarația de presă pe care a făcut-o la finele conferinței de presă de miercuri, că este o recunoștință din partea comunității și îi mulțumește în numele sucevenilor.

Edilul a făcut o referire scurtă la faptul că sunt unii politicieni – pe care nu i-a nominalizat – și care s-au agățat de succesul unor sportivi, precum tânărul campion la înot David Popovici. Totuși, primarul Ion Lungu a ținut să specifice faptul că Ionela Cozmiuc este din municipiul Suceava și a amintit faptul că soțul ei, Marius Cozmiuc a primit titlul de cetățean de onoare când a câștigat aurul olimpic anul trecut la Tokyo. De altfel, și Marius Cozmiuc a fost printre membrii echipei României la campionatele europene de canotaj care au adus țării noastre o medalie de aur.

Imagine din 2017, de la cununia civilă a tinerei familii Ionela și Marius Cozmiuc

Felicitându-se că „a avut mână bună” când le-a oficiat cununia civilă, în 2017, primarul Ion Lungu a recunoscut că nu a avut vreo legătură cu munca și performanța pe care au reușit-o la Munchen soții Cozmiuc, dar a amintit în conferința de presă de miercuri faptul că i-a promis Ionelei Cozmiuc că dacă va câștiga o medalie de aur va propune Consiliului Local Suceava să i se acorde și ei titlul de „cetățean de onoare”.

Reamintim că în acest weekend, la campionatele euroipene de canotaj de la Munchen, Ionela Cozmiuc a câștigat medalia de aur la proba de simplu feminin. Odată cu conferirea titlului de cetățean de onoare, canotorili din municipiul Suceava care au obținut medalii de aur vor fi recompensați și cu premii în bani de la bugetul local. (D. P.)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …