Monday , July 22 2024

Canicula urcă spre Suceava. Azi e foarte cald, dar de miercuri temperaturile cresc și vor ajunge și la 36-37°C

Meteorologii anunţă caniculă marţi, în cea mai mare parte a ţării, temperaturile urmând să ajungă la 39 de grade în regiunile sudice. Valul de căldură va continua treptat să se extindă şi să se intensifice în toată ţara. O atenţionare meteorologică cod galben fost emisă pentru marţi, 9 iulie.  ”Valul de căldură va continua să se extindă şi să se intensifice în Crişana, Banat, Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală, local în Moldova şi Maramureş, precum şi în sud-vestul Transilvaniei, unde va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi de 35…37 de grade şi local 38…39 de grade în regiunile sudice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii extinse pragul critic de 80 de unităţi. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală”, precizează ANM.

De asemenea, pentru miercuri, 10 iulie, ANM a emis un cod galben pentru cea mai mare parte a țării, inclusiv pentru județul Suceava. Valul de căldură va continua să se extindă și să se intensifice în toate regiunile. Temperaturile maxime vor fi de 33…37 de grade, va fi disconfort termic ridicat și local caniculă. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pe arii extinse pragul critic de 80 de unități. Local, minimele nu vor coborî sub 20 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Conform site-urilor specializate, urmează o săptămână de foc, de miercuri și până la începutul săptămânii viitoare în Suceava se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate, cu un vârf în week-end, vineri, sâmbătă și duminică fiind anunțate temperaturi de 36-37 de grade.

Totodată, miercuri, mai multe județe din sud-vestul țării vor fi sub cod portocaliu de caniculă, în zonă temperaturile putând urca și până la 39-40 de grade. (O.S.)

Vezi si

Incendiu puternic izbucnit într-o gospodărie din Bogdănești

Luni dimineață, un incendiu a izbucnit  la o gospodărie în comuna Bogdănești. Evenimentul a fost …