Sunday , May 26 2024

Candidații la concursul pentru suplinitori se pot înscrie joi și vineri, la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava

Concursul Județean pentru suplinire calificată și Testarea Județeană pentru suplinire necalificată, în vederea ocupării posturilor didactice/ catedrelor din învățământul preuniversitar, valabile pentru anul școlar 2023-2024, vor avea loc în data de 29 august a.c. Depunerea dosarelor de înscriere va avea loc la Colegiul Tehnic ”Alexandru Ioan Cuza” Suceava joi, 24 august, între orele 9.00-16.00, și vineri, 25 august, între orele 9.00-14.00, după cum a informat Inspectoratul Școlar Județean Suceava.

Concursul pentru suplinitori, organizat la nivel județean, constă într-o probă practică/orală sau inspecție specială la clasă și o probă scrisă în profilul postului didactic/catedrei. Candidații trebuie să aibă minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială.

La testarea județeană pot participa și cadrele didactice fără studii corespunzătoare postului. Testarea personalului fără studii corespunzătoare postului constă în interviu și lucrare scrisă. La testarea organizată pentru ocuparea posturilor didactice/ catedrelor rămase vacante se pot prezenta persoane care au absolvit cel puțin liceul, cu diploma de Bacalaureat. Lucrarea scrisă se susține înaintea interviului. Lucrarea scrisă are o pondere de două treimi din nota finală, restul, respectiv o treime, reprezintă rezultatul evaluării în urma desfășurării interviului. Nota minimă de promovare, atât a lucrarii scrise, cât și a interviului, este 5.

În data de 21 august, potrivit titularizare.edu.ro, în unitățile de învățământ din județul Suceava mai erau neocupate 462 posturi complete cu angajare pe perioadă determinată și 761 posturi incomplete.

Anul trecut, 159 candidați au promovat concursul pentru suplinire calificată, alți 191 candidați au promovat testarea județeană pentru suplinire necalificată, iar cinci candidați au obținut nota/media 10. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Adrian Popoiu și-a lansat candidatura pentru un nou mandat de primar la Siret. Flutur: Orașul se află pe drumul cel bun și va avea autostradă

Adrian Popoiu a avut duminică, 26 mai, lansarea candidaturii pentru un nou mandat de primar …