Monday , December 5 2022

Câmpulungeanul care a omorât un tânăr dintr-un pumn a fost trimis în judecată

turcu mihai [800x600]

 Costel Mihai Turcu a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru lovituri sau vătămări cauzatoare de moarteu acesta este acuzat că în urma unui conflict avut un tânăr pe care l-a lovit cu pumnul în faţă, victima s-a dezechilibrat şi a căzut cu capul de pervazul unui geam. Chiar dacă la faţa locului a ajuns de urgenţă o ambulanţă, medicii nu au mai putut decât se constate decesul victimei

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Costel Mihai Turcu, de 21 de ani, din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte.
Din probatoriul administrat în cauză a reieşit că în data de 15 aprilie 2014, Turcu a avut un schimb de replici cu Lucian Constantin Erhan, de 35 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, între cei doi existând un conflict mai vechi, tânărul trimis în judecată fiind un apropiat al familiei unei minore care a fost lovită mortal cu maşina de Erhan. Acesta din urmă, lucra ca şi taximetrist în Câmpulung Moldovenesc, iar în anul 2011 el a accidentat mortal o minoră care a traversat strada prin loc neregulamentar. Pentru această faptă, Erhan a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.
In data de 15 aprilie 2014, cei doi s-au întâlnit în centrul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Turcu reproşându-i lui Erhan că a omorât o copilă nevinovată. De la aceste reproşuri a pornit o adevărată bătaie între cei doi, ei lovindu-se reciproc. Intr-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava se arăta că „între aceştia a avut loc un conflict spontan, urmat de lovituri reciproce. La un moment dat, tânărul de 21 de ani i-a aplicat două lovituri cu pumnul peste faţă victimei, persoana agresată s-a dezechilibrat, a căzut, iar în cădere s-a lovit cu capul de glaful din beton al magazinului din zonă”. Din nefericire, Erhan s-a lovit puternic cu capul de pervazul de beton, lovitura ducând la moartea victimei. Chiar dacă o ambulanţă a ajuns de urgenţă la faţa locului, iar medicii l-au resuscitat mai multe minute, nu au mai putut decât constate decesul victimei.
Costel Mihai Turcu a fost reţinut pentru 24 de ore, iar în urma prezentării sale în faţa instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, tânărul a fost băgat după gratii pentru 30 de zile.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava. Această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Tânăr de 20 de ani, prins drogat la volan în Rădăuți

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie 2022, polițiștii suceveni au acționat zilnic pe drumurile …