Monday , September 26 2022

Campionii suceveni, premiați de Consiliul Județean

Cei șase campioni sportivi mondiali și europeni din județul nostru au primit premii în bani și diplome de recunoștință în cadrul ședinței de ieri a Consiliului Județean Suceava 

 premianti cj

In ședința Consiliului Județean de ieri, 30 octombrie, au primit premii în bani și diplome de excelentă șase sportivi din județul Suceava care au fost medaliați cu aur în acest an la competiții mondiale și europene. Cei șase tineri sportivi, împreună, unii dintre ei, cu antrenorii lor au fost invitați în Sala “Stefan cel Mare” (sala mare a Palatului Admi­nistrativ, n.r.) pentru a fi prezentați, când le va veni sorocul, conform ordinii de zi, plenului CJ, care urma să decidă dacă premiile propuse de inițiatorul hotărârii, Gheor­ghe Flutur, vor fi sau nu aprobate. Cu două abțineri, provenite cel mai probabil din faptul că o consilieră județeană a propus ca fiecare dintre tinerii invitați la premiere, indiferent dacă este campion mondial sau campion european, să primească aceiași bani ca premiu, a rămas stabilit ca cei care au obținut titluri mondiale să fie recompensați cu câte 2.000 de lei, iar cei care au obținut titluri de campion european să primească un premiu de 1.500 de lei. Antrenorii au primit diplome de recunoștință, la fel ca și elevii lor și tuturor sportivilor invitați li s-au oferit pachete conținând materiale de promovare.

Au fost premiate canotoarele Gianina Beleagă și Ionela Lehaci, medaliate cu aur la Mondialele din Statele Unite în proba de dublu vâsle; Viviana Iuliana Bejinariu, medaliată cu aur la Mondiale în proba de 8 plus 1 rame feminin; Cosmin Pascari, medaliat cu aur în proba de dublu rame masculin, la Campionatul Mondial de Canotaj sub 23 de ani, de la Plovdiv; Dorin-Andrei Rusu, medaliat cu aur în proba de 10.000 de metri la Campionatul European de Atletism sub 20 de ani și Gabriel Bularda, medaliat cu aur la Campionatul European de Alergare Montană. Cu sau fără 500 de lei în plus, cei șase campioni suceveni nu au pierdut ocazia de a se poza în spațiul Palatului Administrativ, acceptând că a fost o onoare invitația făcută dar și destul de consistentă recompensa materială oferită de Consiliul Județean Suceava. (N.R.)

 

Vezi si

DSP a primit 31.100 de doze de vaccin antigripal

Medicii de familie din județ se pot prezenta la sediul Direcției de Sănătate Publică pentru …

One comment

  1. Am o mica nelamurire: de ce apar opt persoane in imagine? Nu credeti ca era ok sa precizati cine sunt ceilalti doi? Poate sunt antrenorii, dar daca nu e asa?