Friday , October 7 2022

Campanie de verificări desfășurată de ITM în sectorul de panificație

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava a desfăşurat Campania pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată și de verificare a modului în care sunt respectate dispoziţiile legale la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile fabricării produselor de brutărie, produselor făinoase, comerţului cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase.

Potrivit unui comunicat de presă semnat de inspectorul-şef Romeo Butnariu, pe partea de relaţii de muncă în acţiune au fost antrenaţi 16 inspectori de muncă care au controlat 53 de angajatori. informează că pentru muncă nedeclarată a fost sancţionat un angajator, la acesta fiind depistat o persoană care lucra fără a avea întocmit contract individual de muncă. Totodată, pentru alte încălcări ale legislaţiei specifice controlorii au dat şi 4 avertismente.

În domeniul relaţiilor de muncă, deficienţele care au fost constatate ţin de evidenţa orelor de muncă neconformă cu programul desfăşurat de salariaţi, neinformarea ITM Suceava asupra folosirii muncii de noapte și nerespectarea termenului de transmitere în REVISAL a suspendării contractului individual de muncă. În ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, 27 de angajatori au fost verificați și numai doi au scăpat nesancționați, dar toți au primit avertismente, numărul total fiind de 55.

Printre principalele deficienţe descoperite şi sancţionate de inspectorii ITM Suceava se numără neacordarea echipamentului individual de protecție; nedesemnarea lucrătorilor care aplică măsurile de prim ajutor; lipsă verificare periodică a echipamentelor de muncă, a prizelor de pământ și a unor apărători la unele dintre echipamentele de muncă; neefectuarea verificării periodice a stării de sănătate; instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor; semnalizări de SSM deficitare. (D.P.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …