Friday , December 9 2022

Campanie de `nfrumusetare a Sucevei, p=na de Pasti

Primarul Lungu a anun]at ieri c\ `n ora[ vor fi plantate 400.000 de fire de flori
Prim\ria Suceava are `n vedere ca, odat\ cu venirea prim\verii [i `nc\lzirea vremii s\ demareze un proiect amplu de cur\]ire [i de `nfrumuse]are a ora[ului. este vorba de ceea ce, `n anii trecu]i, primarul Ion Lungu numea campania de `nfrumuse]are a Sucevei. „Vrem ca Suceava s\ redevin\ un ora[ al florilor”, a declarat Ion Lungu.
Ieri, `n conferin]\ de pres\, referindu-se la aceast\ ac]iune, primarul a anun]at c\ `n ora[ vor fi plantate 400.000 de fire de flori. „Avem preg\tite 400.000 de flori, 5.000 de ghivece [i 1.500 de jardiniere”, a declarat Ion Lungu, d=nd asigur\ri sucevenilor c\ `n acest an disconfortul datorat lucr\rilor de modernizare va fi mai mic, chiar [i `n centrul ora[ului, pentru c\ se va lucra mai mult la finisaje [i `n acest fel se va putea trece [i la `nfrumuse]area Sucevei. Deja `n serele Direc]iei Domeniului Public sunt preg\tite r\saduri de flori care vor fi plantate, c=nd vremea va permite, al\turi de arbu[ti.
De asemenea, vor fi vopsite bordurile [i grilajele metalice care despart trotuarele de partea carosabil\. El a spus c\ vrea ca aceast\ campanie de `nfrumuse]are s\ fie definitivat\ p=n\ de Pa[ti [i, totodat\, s\ fac\ amenaj\ri peisagistice `n trei sensuri giratorii – cel din apropiere de „Galleria Mall”, cel de pe strada Mitropoliei [i cel din Burdujeni, situat la intersec]ia C\ii Burdujeni cu Calea Unirii. (D.P.)

Vezi si

Bărbat găsit mort într-o casă cuprinsă de flăcări, la Voievodeasa

Vineri dimineață a izbucnit un incendiu la o casă de locuit din satul Voievodeasa, comuna …