Monday , January 30 2023

Campanie de curățare a râurilor de peturi și gunoaie, inițiată de consilierii județeni

Ploile și inundațiile din ultima vreme au umplut albiile râurilor din județ de deșeuri, în special ambalaje din plastic. Consilierii județeni au decis ieri să se implice direct în următoarele două luni într-o amplă acțiune de ecologizare a apelor, fiind așteptată și participarea Inspectoratului Şcolar, a ONG-urilor, asociațiilor civice, de turism și a simplilor voluntari consiliu judetean 25 iulie 2018

La propunerea consilierului județean PSD Dan Ioan Cușnir, ieri, în ședința ordinară a CJ s-a decis demararea unei acțiuni de igienizare a cursurilor de apă din județul Suceava, pe care, în urma ploilor și i­nundațiilor din ultima perioadă, plutesc cantități mari de gunoaie și în special peturi.

Cușnir a arătat chiar că o mare parte din deșeurile ajunse în Lacul Bicaz, imaginile cu milioanele de peturi de acolo făcând înconjurul țării în ultima vreme, sunt aduse de ape din județul Suceava. Consilierul județean PSD susține chiar că sunt primari suceveni care îngroapă sau depozitează deșeurile în albia minoră a râurilor, așteptând viiturile care să curețe zona, apele ducând gunoaiele apoi până în Lacul Bicaz.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a fost de acord cu propunerea lui Cușnir privind implicarea consilierilor județeni într-un program de monitorizare și igienizare a cursurilor apelor și a cerut Comisiei de mediu din CJ să se implice în organizarea unei ample acțiuni de ecologizare în județ. De asemenea, Gheorghe Flutur consideră că în această acțiune trebuie să se implice și Inspectoratul Şcolar Județean, ONG-uri și multiplele asociații de turism “beneficiare ale frumosului din județul Suceava”. Președintele CJ a mai menționat că au ­e­xistat de-a lungul timpului acțiuni de ecologizare în județ făcute de diverse organizații, cu voluntari și că în lunile august și septembrie acestea ar trebui rea­lizate sub coordonarea consilierilor județeni, care se vor implica direct în această activitate.

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …