Sunday , January 29 2023

Campania ,,Primăvara Siguranței” – Polițiștii ne sfătuiesc să fim foarte atenți la persoanele care ne cer să le primim în locuință sau în curte sub diverse pretexte

Polițiștii suceveni desfășoară în perioada 03 aprilie – până pe 15 iunie a.c., campania de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și a infracțiunilor cu violență „PRIMĂVARA SIGURANȚEI”. Campania are ca scop prevenirea faptelor de furt, tâlhărie și înșelăciune, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. De asemenea, campania vizează și prevenirea faptelor de violență stradală, precum și menținrea ordinii și liniștii publice în parcuri, baruri, discoteci, unități de alimentație publică, alte locuri publice. În cadrul campaniei vor fi organizate acțiuni de informare cu grupurile vulnerabile dar și acțiuni operative pentru identificarea celor care încalcă legea și pentru descurajarea persoanelor pretabile la săvârșirea de infracțiuni și fapte antisociale. În subsidiar, vor fi organizate și acțiuni pentru protejarea consumatorului, controale în piețe și activități de prevenire a faptelor ilicite de comerț.

În această săptămână polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate și polițiști din cadrul secțiilor și posturilor de poliție desfășoară activități de informare și responsabilizare pentru prevenirea furturilor din locuințe și curți, a furturilor prin împrietenire și a furturilor facilitate de primirea în locuințe a unor persoane sub diverse pretexte.

Polițiștii recomandă să nu permiteți intrarea în curți sau locuințe a persoanelor care cerșesc sau sub diverse alte motive încearcă să aibă acces în aceste spații. De multe ori, aceste motive invocate sunt doar pretexte pentru a observa unde păstrați bunuri de valoare sau sume de bani și a le sustrage inclusiv ulterior, prin persoane interpuse.

Chiar și în cursul zilei de marții, un polițist care desfășura activități în cadrul campaniei a reușit să identifice o femeie care sub pretextul apelării la mila cetățenilor și-a însușit fără drept și bunurile acestora. Polițiștii atrag atenția supra faptului că oferirea de bani nu ajută aceste persoane, permanentizând doar un flagel social care în timp poate dezvolta și componente infracționale. Cerșetoria înseamnă pe lângă ruinarea viitorului personal și profesional al tinerilor și primul pas către delincvență și infracționalitate. De la mâna întinsă, până la furt sau tâlhărie prin smulgere nu e decât un pas, un pas care se scurtează uneori prin ,,complicitatea” noastră, se arată într-un comunicat al poliției sucevene. (O.S.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …