Wednesday , February 1 2023

Campania “Nu antibiotice la întâmplare!” a fost lansată și la Suceava

Desfășurată sub sloganul “Cod roșu privind antibioticele: informare publică, prescriere prudentă, igienă riguroasă în spitale!”, campania a fost lansată la sediul DSP printr-un atelier de lucru, la care au participat asistenții medicali comunitari 

pastile

Ministerul Sănătății a lansat campania “Nu antibiotice la întâmplare!”, aceasta având rolul de a informa asupra riscului consumului inutil de antibiotice. Campania vine în contextul în care România a atins al doilea nivel de consum de antibiotice la mia de locuitori între statele UE. Boli grave riscă să devină fie greu de tratat, fie imposibil de tratat din cauza creșterii rezistenței la antibiotice a bacteriilor periculoase. Pentru a marca această campanie, Direcția de Sănătate Publică, prin Compartimentul de Evaluare și Promovare a Sănătății, a organizat un atelier de lucru cu asistenții medicali comunitari, discutându-se despre rolul rolul asistentului medical comunitar în informarea și conștientizarea populației cu privire la mijloacele de apărare față de amplificarea rezistenței la antimicrobiene. “Se vor distribui postere și pliante prin asistenții medicali comunitari și mediatorii sanitari și aceștia vor fi antrenați în desfășurarea activităților de informare și conștientizare în comunitățile deservite. Acest gen de pliante vor fi distribuite și la cabinetele medicilor de familie, cât și la cabinetele școlare.
In anul 2014, România se găsea printre țările cele mai vulnerabile în privința rezistenței la antimicrobiene, cu creșteri semnificative în intervalul 2011-2014 pentru două tulpini bacteriene. Consumul de antibiotice în România, se găsea, în această perioadă, într-o situație critică, pe locul 29, din 30 de țări raportate”, a declarat Andrei Ianovici, director general în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava. (Cristina RUSTI)
 

Vezi si

 Activități desfășurate de polițiștii suceveni pentru prevenirea violenței în mediul școlar (FOTO)

În perioada 30 ianuarie –  3  februarie 2023, polițiștii organizează o serie de activități suplimentare …