Wednesday , May 18 2022

Camion în valoare de 50.000 de euro, confiscat pentru un transport ilegal de 12,82 metri cubi de lemn

În cursul zilei de marți, poliția a fost sesizată cu privire la un posibil  transport ilicit de material lemnos, fiind  reperat în trafic camionul indicat și  condus la Ocolul Silvic Marginea pentru cubare. S-a constatat că autoutilitara marca SCANIA, condusă de numitul I. Ioan, a efectuat un transport de material lemnos, esență rășinoase pe raza comunei Straja, anterior momentului în care a fost interceptat de lucrătorii de poliție din cadrul S.P.R. 4 Gălănești pe centura ocolitoare a municipiului Rădăuți, respectiv la ora 19.11, fiind surprinsă de camerele de supraveghere amplasate la Primăria Comunei Straja.

La ora 20:53, autoutilitara a fost surprinsă de aceleași camere în timp ce se deplasa fără încărcătură în direcția comunei Brodina. Ulterior la ora 22.01, camionul, tractând o semiremorcă, încărcate cu lemn rotund au trecut prin fața Primăriei Comunei Straja, având   direcția de deplasare Straja-Vicovu de Sus. Fiind continuate cercetările împreună cu un lucrător din cadrul I.P.J. Suceava, precum și ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și personal silvic din cadrul O.S. Marginea, s-a constatat că materialul lemnos (lemn rotund rășinoase), în cantitate de 12,82 m.c. de pe autoutilitară nu avea proveniență legală. Cu privire la materialul lemnos, în cantitate de 22,55 m.c. încărcat pe semiremorcă, nu au fost identificate nereguli, acesta fiind transportat în condițiile legii.

Întrucât au fost întrunite elementele constitutive ale infracțiunii de ”transportul cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport, a fost întocmit dosar penal.

Totodată, a fost confiscată cantitatea de 12,82 m.c. lemn rotund rășinoase ce a fost predată în custodie reprezentanților O.S. Marginea, iar camionul marca SCANIA, în valoare de cca. 50.000 euro, a fost confiscat și introdus în camera de corpuri delicte a IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …