Wednesday , February 8 2023

Camion în valoare de 35.000 de euro, confiscat pentru că a fost folosit la un transport ilegal de lemn

În data de 14 decembrie, la ora 03.20, polițiștii din cadrul SPR 1 Vadu Moldovei au oprit pentru control un ansamblu rutier format din cap tractor și semiremorcă. Camionul era condus de U. Gheorghe, din  Vama, și era încărcat cu  bușteni în stare lungă, fiind însoțit de aviz pentru un volum total de 38,7532 mc , din care 3,8212 mc lemn foc Molid și 34,9320 mc lemn foc Fag. Avizul a fost emis de către SC Trans Luky SRL  cu punct de încărcare platformă din județul Prahova și cu destinația depozit  S.C.  Trans Luky S.R.L., localitatea Vama, județul Suceava.

Întrucât  la examinarea vizuală a materialului lemnos s-a constatat faptul că întreaga încărcătură este din specia rășinoase, lipsind specia fag, ansamblul rutier a fost condus și predat în custodia ocolului silvic Fălticeni, în vederea inventarierii pe specii a materialului lemnos transportat.

Reprezentanții ocolului silvic Fălticeni au procedat la inventarierea  materialului lemnos din mijlocul de transport, ocazie cu care au constatat existența unui volum total de 35,305 mc, pe specii: molid gater 9,608 mc; molid construcții 0,590mc; molid lemn foc 5,874mc; brad gater 12,731mc; brad construcții 0,249mc; brad lemn foc 6,253mc. Cantitatea avizată de 34,9320 mc lemn foc fag fiind substituită fizic de rășinoase.

Având în vede rezultatul inventarierii, respectiv faptul că volumele de materiale lemnoase identificate nu au proveniența legală dată de codul aviz, polițiștii s-au sesizat cu privire la  săvârșiri infracțiunii de  „„transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10mc, neînsoțite de documente specifice de transport”.

Volumul de material lemnos identificat a fost predat în custodia  Ocolului Silvic Fălticeni, fiind depozitat în com. Râșca.

Ansamblul rutier în valoare de 35.000 euro a fost indisponibilizat.

Vezi si

Un elev al Școlii Militare de Subofițeri de Jandarmi Fălticeni a returnat o borsetă cu bani găsită pe stradă

În data de 6 februarie a.c., în jurul orei 19.30, Ionuț-Eduard, elev al Școlii Militare …