Friday , February 3 2023

Camion de 30.000 de euro, confiscat pentru un transport de lemn fără acte

În data de 17 martie 2022, pe raza localității Mălini,  a fost verificat de lucrători ai Gărzii Forestiere și Poliție un camion încărcat cu material lemnos, pentru care nu a fost emis un aviz de însoțire din aplicația SUMAL 2.0.

Cu ocazia verificării încărcăturii de materiale lemnoase s-a constatat faptul că pentru mijlocul de transport a fost emis un aviz de însoțire în data de 16 martie 2022, pentru cantitatea de 11,296 mc lemn rotund rășinoase, aviz care a expirat în aceeași zi, la ora 16:22:11.  În urma inventarierii de către delegații Gărzii Forestiere Suceava a întregii cantități de materiale lemnoase, s-a constatat faptul că volumul încărcat pe mijlocul de transport, pentru care nu s-au prezentat documente legale de proveniență nu corespunde cu fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 în data de 16.03.2022, acesta însumând cantitatea de 22,291 mc lemn lucru esență rășinoase.

Întrucât cantitatea de lemn depășea 10mc, a fost confiscat mijlocul de transport, iar polițiștii au întocmit dosar penal  pentru săvârșirea infracțiunii de „transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțite de documente specifice de transport”. Cantitatea de material lemnos de 22,291 mc lemn lucru esență rășinoase, având o valoarea totală de 13.018 lei, a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Mălini, iar autoutilitara folosită la săvârșirea infracțiunii în valoare de peste 30. 000 euro a fost indisponibilizată.

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …