Saturday , April 20 2024

Cămara bunicii – concurs de produse tradiţionale la Scoala din Băneşti, Fântânele

Pe locul I s-a clasat clasa pregătitoare a Scolii din Băneşti – coordonată de învăţător Mihaela Crihan, pe locul II Scoala din Corocăieşti – coordonată de consilierul educativ, profesor Luminiţa Dobrea şi profesor Maria Balabaşciuc, iar pe locul III clasa a III-a a Scolii din Băneşti – coordonată de învăţător Daniela Casandra  

camara2

La finalul săptămânii trecute, la Scoala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Băneşti, comuna Fântânele, s-a desfăşurat cea de a doua ediţie a concursului “Cămara bunicii”. Intrecerea a constat în realizarea de către fiecare clasă a unui stand cu produse tra­iţionale şi conserve de toamnă. Juriul a notat concurenţii în funcţie de diversitate, aranjarea standului, precum şi de prezen­tarea acestuia.
La concurs au fost prezentate peste patruzeci de feluri de dulciuri – prăjituri de casă, cozonaci, plăcinte sau alivenci. De asemenea, rafturile din “cămară” au fost pline de compoturi, gemuri şi borcane cu dulceaţă. N-au lipsit nici murăturile, turtele coapte pe plită şi mămăliga la ceaun.
După jurizare, elevii şcolilor din Băneşti, Fântânele şi Corocăieşti au trecut la degustarea produselor, clasele făcând schimburi cu produsele expuse.
La manifestare au fost prezenţi, alături de elevi şi profesori ai şcolilor participante, părinţi şi bunici, precum şi primarul comunei Fântânele, Sorin Hâj.camara 1
Manifestarea a fost realizată sub îndrumarea directorului Scolii Gmnaziale “Mihai Eminescu” din Băneşti, profesor Silviu Mihai. Pe locul I s-a clasat clasa pregăti­toa­re a Scolii din Băneşti – coordonată de în­văţător Mihaela Crihan, pe locul II s-a po­ziţionat Scoala din Corocăieşti – coordonată de consilierul educativ, profesor Luminiţa Dobrea şi profesor Maria Ba­­­la­­başciuc, iar locul III a fost ocupat de clasa a III-a a Scolii din Băneşti – coordonată de învăţător Daniela Casandra.
La final, prof. Luminiţa Dobrea, consilier educativ la Scoala Gimnazială din Corocăieşti, le-a transmis celor prezenţi la manifestare: “Vă mulţumim pentru bucuria pe care ne-aţi adus-o în suflet prin participarea la proiectul educaţional “Cămara Bunicii”. Acţiunea a fost un prilej de a cunoaşte un colectiv de cadre didactice care, alături de elevi, a reuşit să aducă în prezent momente binecuvântate din tradiţia sfântă a străbunicilor noştri. Cu emoţie, ne-am alăturat şi noi acţiunii organizate, pentru a aduce o modestă contribuţie la păstrarea tradiţiilor culinare româneşti, într-o societate în care din ce în ce mai multe gospodine aleg produsele vândute în supermarket. Felicitări domnului director pentru iniţiativă şi pentru ospitalitate”. (A.I.)
 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …