Friday , October 7 2022

Căldura va fi furnizată în Suceava până pe data de 4 mai

Asigurarea căldurii la miile de apartamente racordate la sistemul centralizat de termoficare al municipiului Suceava rămâne în continuare o problemă foarte importantă cu care se confruntă Primăria.

Referindu-se la acest aspect, primarul Ion Lungu a subliniat că societatea Thermonet – cea care se ocupă de transport și distribuție a agentului termic – va furniza căldură până pe data de 4 mai. „Am discutat cu cei de la Thermonet ca să asigurăm încălzirea în municipiu, deocamdată până pe data de 4 mai. Facem acest lucru pentru că noaptea încă este rece și sunt persoane în izolare, persoane în vârstă și copii. De aceea, am hotărât, chiar dacă condițiile meteo ar permite să suspendăm furnizarea căldurii în orașul nostru, să furnizăm în continuare”, a declarat primarul Ion Lungu în conferința de presă online de miercuri, 29 aprilie.

Asta în condițiile în care în această iarnă centrala termică care produce agent termic a funcționat pe biomasă. În opinia lui Ion Lungu, înseamnă că s-au făcut economii substanțiale. „Primăria dă două milioane de lei subvenție la termoficare, dar viața sucevenilor și sănătatea lor este mai importantă decât acești bani”, a explicat edilul Sucevei. (D.P.)

Vezi si

Dezbatere publică privind traseul centurii Gura Humorului

Centura orașului Gura Humorului va face parte din Autostrada Nordului, dar traseul stabilit de firmele …

No comments

  1. Eu nu înțeleg de ce se da căldură 6 luni pe an? Este și foarte scumpă, au pus și dezinfecția la cheltuielile de la asociație. In luna de primăvară plătești asociația mai mult decât în ianuarie. Pensionarii și bugetarii au de unde că le vin banii aproape moca dar noi ceilalți suntem sacrificați in an electoral. O să ne îndatoreze bugetarii până o să ne vândă casele.