Friday , February 3 2023

Căldura în sistem centralizat va fi furnizată începând de miercuri

Locuințele, sediile instituțiilor publice și ale agenților economici din municipiul Suceava vor fi încălzite abia din săptămâna viitoare. Conform unor postări pe contul de facebook al societății Thermonet Suceava, au demarat doar probele pe rețele la o serie de puncte termice deoarece căldura va fi furnizată numai din momentul în care sunt îndeplinite condițiile legale. S-a decis deocamdată doar efectuarea de „probe la cald” la unele puncte termice fiindcă nu erau îndeplinite condițiile legale, săptămâna trecută, iar prognoza de săptămâna trecută pentru această săptămână arăta că abia pe marți, 20 octombrie, sau miercuri, 21 octombrie, ar fi întrunite respectivele condiții pentru a proceda la furnizarea energiei termice în sistem centralizat.

În conformitate cu Hotărârea nr. 337 din 16 mai 2018 privind modificarea articolului 117 din Regulamentul pentru furnizarea și utilizarea energiei termice, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 425 din1994, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban are loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 20.00 – 06.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10º C sau mai mici, iar oprirea încălzirii se va face după 3 zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depășește +10º C, între orele 20.00 – 06.00.

Încălzirea poate fi pornită și anterior îndeplinirii condițiilor legale de furnizare, însă doar la cererea scrisă a titularilor de contract, în speță a asociațiilor de proprietari. Totuși, în toate punctele termice atât la cele deja încărcate de vineri, cât și la cele care vor fi încărcate până miercuri se fac pregătiri ca să fie toate pornite. Prioritate la încărcare – implicit probe „la cald” – o au punctele termice care deservesc școli, grădinițe, instituții medicale etc. Astfel, au început probele “la cald” în Punctele Termice următoare: Enescu 4/2 (fără blocurile E58 sc A, T62 sc. A, E82 sc. A si E51 sc. C din cauza unor probleme în instalația internă a blocurilor), ANL Burdujeni, Cuza 2 (fără blocurile 23, 24 si 25), Liliacul (fără blocurile 5 sc A unde este o avarie în instalația internă a blocului), A4 și Tudor Vladimirescu, Obcini 1, Enescu 4/3/1, Zamca 3, Liceu Alimentar, M. Viteazul 1, școala Generală nr. 1, Hotel, Liceu „Ştefan cel Mare”, Şcoală Specială (fără blocul 59 sc. E deoarece este o avarie în instalația internă a blocului) și ANL Metro. Sâmbătă 17 octombrie, a continuat încărcarea punctelor termice Intersecție, Enescu 4/3, Enescu 4/1, Cuza Vodă 4, Cuza Vodă 5, A1 și Enescu 1. Duminica, 18 octombrie, încărcarea a continuat la punctele termice Cuza Vodă 3, Zamca 1 și Zamca 5. Sucevenii care locuiesc în blocuri unde vanele au fost închise din subsol, trebuie să se adreseze celor de la asociația de proprietari de care aparțin, competența celor de la Thermonet oprindu-se la branșamentul scării. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …