Friday , June 21 2024

Câine străpuns în ochi de o săgeată de arbaletă, găsit suferind într-o curte din Plopeni

Se pare că bătrânul Gogu e un luptător, pentru că a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală de înlăturare a săgeții și tratarea rănilor, deși a rămas fără un ochi. ”Noi vom avea grija câinelui, iar oamenii legii datoria să găsească un infractor care trebuie condamnat. Cât despre arbaletă, Legea Armelor, modificată, prevede trecerea și înregistrarea acesteia în permisul de port armă. Rămâne de văzut câți haiduci din Plopeni au arbalete și câți s-au supus Legii modificate”, au relatat reprezentanții Asociației ”Casa lui Patrocle”, care au intervenit în acest caz, alături de ofițeri ai Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul IPJ Suceava, și de la Secția de Poliție Salcea.

O localnică din Plopeni a anunțat, zilele trecute, Asociația ”Casa lui Patrocle” că a găsit în curtea sa un câine grav rănit, cu o săgeată înfiptă în ochi, care se chinuia să supraviețuiască rănilor și durerii. La fața locului au sosit, în scurt timp, și reprezentanți ai Biroului pentru Protecția Animalelor, din cadrul IPJ Suceava, și ofițeri de la Secția de Poliție Salcea.

”Plopeni, oraș Salcea, județul Suceava. Căutăm cuvinte să vă așternem drama acestui bătrân căruia un om i-a înfipt o săgeată de arbaletă direct în ochi. Un cerșetor care și-a trăit toată viața pe străzi, un bătrân fără nume, fără casă, un câine blând și bun care n-a știut a face rău nimănui, niciodată. Un amărât care cerșea firmituri pe sub porțile gospodarilor și care, fără să fi avut vreun păcat de plătit, s-a trezit cu capul străpuns, cu ochiul scos și cu o suferință pe care nu ne-o poate povesti. Căci n-are cuvinte. Cu ultimele puteri s-a refugiat în curtea unui om și-a picat lat, neajutorat și neputincios. Ca și cum a venit să ceară ajutor sau să nu moară singur. Omul, om bun dealtfel, ne sună plângând. De la rănile sale miroase deja a hoit, vedem viermii, dar tragem nădejde să-l ținem în viață și să-l putem salva. Noi vom avea grija câinelui, iar oamenii legii datoria să găsească un infractor care trebuie condamnat. Cât despre arbaletă, Legea Armelor, modificată, prevede trecerea și înregistrarea acesteia în permisul de port armă. Rămâne de văzut câți haiduci din Plopeni au arbalete și câți s-au supus Legii modificate”, au relatat reprezentanții Asociației.

Câinele cu pricina e cunoscut de oamenii locului, care-l hrăneau din când în când, pentru că de vreo 10 ani trăia pe străzile și ulițele Plopeniului, neavând un stăpân. Localnicii l-au numit Gogu, de la Gogomanu, căci e un câine foarte blând. Se pare că bătrânul Gogu e un luptător, pentru că a trecut cu bine peste intervenția chirurgicală de înlăturare a arbaletei și tratarea rănilor, deși a rămas orb de un ochi.

Sute de oameni s-au arătat sensibilizați de suferința bietului animal, dar mai ales au manifestat indignare față de un om care deține o astfel de armă și este capabil de o asemenea cruzime. ”Vrem să auzim de pedeaspsă în acest caz. Dacă nu se găsește făptașul, este rea voință din partea autorităților”, ”Am rămas mută…nu mai sunt cuvinte…cel puțin nu frumoase. Mă bucur că l-ați salvat. Cât despre lumea în care trăim…rămân șocată zilnic și le plâng de milă tuturor animăluțelor”, ”Neapărat Poliția să-și facă datoria, să găsească nemernicul și să fie pedepsit exemplar, cu niște ani de pușcărie. Poate așa ajută și pe alții să-și regăsească sufletul și empatia față de necuvântătoare!”, sunt doar câteva dintre sutele de mesaje transmise de iubitorii de animale, afectați de imaginile cu bietul câine străpuns în ochi de arbaletă. (O. NUȚU)

Vezi si

Peste 77% dintre elevii Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți au primit distincții la finalul anului școlar

La nivelul liceului, 44 de elevi (aproape 5%) au încheiat anul școlar cu media 10. …