Sunday , December 4 2022

Cafeneaua familiei Băişanu, închisă trei luni şi amendată cu 8.000 de lei pentru neutilizarea casei de marcat

baisanu [800x600]

Deputatul sucevean susţine însă că este vorba despre o răzbunare politică. Cafeneaua „For You” este patronată de o firmă la care mama deputatului este acţionar, iar cel care se ocupă efectiv de afacere este viceprimarul din Vadu Moldovei, Bogdan Amariei

 
Cafeneaua „For You” ce aparţine familiei deputatulului Stefan Alexandru Băişanu, preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNL Suceava, amplasată la etajul complexului comercial Iulius Mall, a intrat în vizorul lucrătorilor Direcţiei Regionale Antifraudă care au descins acum două zile în incinta ce este gestionată de apropiaţi ai deputatului PNL de Suceava. Cu suma de 80 de milioane de lei vechi (opt mii de lei noi, n.r.) a fost amendată cafeneaua lui Băişanu, amendă aplicată de inspectorii antifraudă, pentru neutilizarea casei de marcat. La firma ce administrează cafeneaua „For You”, principal asociat este mama deputatului Stefan Alexandru Băişanu, dar cel care se ocupă efectiv de afacere este viceprimarul din Vadu Moldovei, Bogdan Amariei. Acesta nu a dorit să discute despre necazul cu inspectorii antifraudă.
Deputatul Stefan Alexandru Băişanu a fost însă dispus să comenteze evenimentul, punând acţiunea celor de la Antifraudă pe seama presiunilor politice.
„Ieri, societatea la care mama mea e acţionar, o cafenea, a primit vizita unor domni de la Antifraudă, opt mii de lei amendă şi închisă trei luni”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, deputatul PNL Stefan Alexandru Băişanu adăugând că acest control şi măsurile luate vin după ce şi-a spus părerea despre vizita premierului Victor Ponta la Suceava. De asemenea, Stefan Băişanu a precizat că şicanele politice au lovit şi alţi membri din familia sa: soţia şi cumătrul. „Am fost ameninţat că îmi vor da soţia afară de la CAS. Dati-o fraţilor afară, că doar nu o luaţi în armată”, a declarat preşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PNL. „Nu sunt singurul caz. Unul din colegii noştri a primit 4.000 de lei amendă pentru că nu avea un anunţ cu păstrarea bonurilor până la ieşirea din unitate”, a mai spus Stefan Băişanu. Surse din PNL susţin că de data aceasta este vorba de cumătrul său, Marius Zmău, care a închiriat recent un spaţiu comercial. Un alt exemplu de control politic dat de Băişanu este în municipiul Fălticeni. „Ieri, după ce am mâncat la un fast-food la Falticeni, primarul Cătălin Coman a mers să îl închidă”, a spus Stefan Băişanu, asigurându-i pe cei de la PSD că „nu va tăcea” indiferent de controale. După cum au explicat alţi membri ai PNL Suceava, cazul cu primarul Fălticeni este un fast-food din zona magazinului Nada Florilor. (Dan PRICOPE)
 

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …