Saturday , July 31 2021

Cadrele medicale sucevene o acuză si pe doctorița Zorescu de dezastrul de la Spitalul Județean (AUDIO)

Medicii susțin că au fost chemați luni dimineata de către epidemiologul Cătălina Zorescu și puși în aceeași încăpere, la ședință, atât medicii declați pozitiv cu coronavirus cât și cei care au primit rezultate negative. La Spitalul Județean au fost diagnosticate pozitiv 52 de cadre medicale, cu coronavirus. Sistemul medical sucevean, condus de o ”economistă depășită”, a intrat în izolare

  

Situația de la Spitalul Județean Suceava devine tot mai dramatică. Directorul medical al celei mai mari unități spitalicești din județ, ortopedul Mircea Macovei a fost declarat pozitiv cu coronavirus, iar numărul cadrelor medicale infectate a ajuns la 52.

Medicii o consideră responsabilă de haosul creat pe doctorița Cătălina Zorescu, epidemiologul Spitalului Județean, cea care a colaborat în permanență cu directoarea DSP Suceava, economista Silvia Boliacu. ”Toată lumea este revoltată. Nu ni se comunică nimic. Am primit un mesaj de la conducerea spitalului că este ordin de ministru și tot personalul medical, de la medici, asistente, brancardieri, să se prezinte la spital, la 7.30, cu băgăjel minim. Toată lumea este adunată pe toate secțiile. Ni se transmite că cei care suntem contacți ai unor pacienți pozitivi să mergem la Pneumologie, împreună cu cei care sunt deja confirmați pozitiv. Dacă suntem contacți de ce trebuie să fim imternați cu cei onfectați? Avem măşti simple, ni s-a dat câte o mască, pentru că în spital aşa a fost. Asistentelor li se dădea câte o cutie de măşti, 30 de măşti pe tură, câte 10-20 de asitente. Asistentele ţineau câte o mască pe tură, 10-12 ore, indiferent dacă îţi scuipa unul în faţă sau nu-ţi scuipa, masca trebuia păstrată 24 de ore. Măştile se dădeau personal în mână, câte una. Măşti simple, cu trei pliuri. Şi acum tot personalul este cu mască simplă, chirurgicală. Nu sunt respectate circuitele în spital, inclusiv la Boli Infecţioase. În secţia în care este salon de terapie intensivă cu pacienţi suspecţi, alături sunt pacienţi cu forme uşoare, confirmaţi cu coconavirus, care ies din salon, se plimbă”, a precizat un cadru medical de la Spitalul Județean, sub protecția anonimatului.

Din declarațiile medicilor reiese că epidemiologul unității spitalicești sucevene nu a respectat ultimele reglementări legislative în vigoare și nu le-a impus medicilor care au intrat în contact cu cei infectați cu coronavirus să vină la serviciu, chiar dacă se expun unui risc atât de mare dar în același timp contribuie astfel la răspândirea virusului. ”Luni veniți în mod normal la serviciu, chiar dacă ați fost în contact direct cu o persoană COVID pozitivă”, a fost îndemnul doctoriței Cătălina Zorescu.

Se pare că o echipă a Ministerului Sănătății va prelua conducerea DSP Suceava, deaorece actuala șefă a dat impresia la București că nu este altceva decât o ”economistă absolut depășită”. Reprezentanții Ministerului Sănătății le-au transmis jurnaliștilor de la Libertatea că ”cei din București se gândesc să trimită oameni din Capitală care să preia administrarea crizei de la Suceava, criză generată în mare parte din cauza incompetenței conducerii DSP, are sunt reprezentanții Ministerului Sănătății în teritoriu și cu aportul nediscutabil al medicului epidemiolog de la Spitalul Județean Suceava, Cătălina Zorescu. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

26 de cazuri active de COVID în judeţ, 9 pacienţi cu forme medii internaţi

Vineri, 30 iulie, în județul Suceava sunt 26 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție …

No comments

 1. Chiar dupa 30 de ani de la revolutie nu se poate construi un spital modern pentru judetul Suceava?.Acum se vede managementul si legaturile vechiului spital Suceava cu marele salvator Flutur si PNL+PD.Daca medicii si asistentele erau infestate cu coronavirus de ce directorii ii chemau mereu in sedinte.Care este cauza ca spitalul nu avea echipament de protectie,potrivit legii nr.319/2006,art.13 lit.q,r si s.Nu sa tinut cont de legea 319/2006 art.22 si art.23,lit h.Parchetul si I.T.M. Suceava trebuie sa se autosesizeze deoarece este un caz foarte grav.

 2. Zdrențe de asistente și infirmiere ce au intrat pe ȘPAGĂ ce sa cunoască acești incompetenți

 3. Vă spun din ce știu: persoană la epidemologie si boli infecțioase din spital este complet lipsit de orice profesionalism sau seriozitate. O cunostinta de a mea a intrat în spital cu o răceala și a plecat din spital cu gripă și a infectat pe toți de acasă! Este o lipsă completă de profesionalism și abilitate! Persoana trebuia inlocuită de mult!

 4. Dragi cadre medicale ati pierdut o lupta dar nu ati pierdut razboiul. Uniti va, concentrati va si veti reusi. Suntem cu totii intr o situatie din care doar prin forta si unitatea voastra vom reusi sa fim ca altadata. Eu cred ca veti reusi. Lasati vinovatii pentru finalul razboiului. Dumnezeu sa fie cu voi si familile voastre. Respectul meu.

 5. Tripleta de aur a Sucevei.Trei cavaleri apocaliptici,Boliacu,Zorescu si Rambu.Acesta din urma,sa omoare covid-19,cu dalele folosite pt pavarea parcarilor de la spital.Poate-l ajuta si fantana muzicala din fata spitalului.Un proverb spune:in afara e vopsit gardul,inauntru e leopardul.

 6. Galan constantin

  Dacă pe 1 martie la urgență intra cine vroia nu erau restricți deși se vorbea de cv 19 intrau ca în bazar eu am fost cusut în cap și cu mîna ruptă din cot din închetură care miau trecut greșit în fișă numele Andriese cu buletin și card am fost din nou la contro la o săptămînă la anbulatoriu care tot așa era sitoția am mai fost la a doua săptămînă tot așa era sitoația ca la bazar lumea nu era restricționată la o fractură de cot miau scos rapid ghipsul de pe mînăîn 12 zile de ghips sa videcat fractura la cot care trebuia să stea 4 săptămîni mîna e ca paralizată și am dureri mari așa am fost tratat la spital cu fișă modificată am căutato trebuia să ajungă la medicina legală nu am fost tratat corect și nici nau scris cetrebuia în fișă voi depune plîngere penală

 7. Bună seara .Asistenta ce astăzi a fost la ședința a venit ca o inconstienta acasă de la spital.La ce naiba i ați lasar sa vina acasă de la spital ??????
  Acuma va plângeti și tot dați vina pe lipsa necesarelor pentru dezinfectare??????
  Dacă dr care nu își respectă meseria ,ca asta inseamna cand stii in ce stadiu este țara și tratezi cu atata indolența situația ,acuma de ce va plângeti??????
  Să plângem pt cei ce vor urma nu pt niste indolenți .VA MERITATI SOARTA

 8. Atât timp cât nu sunt proceduri sau nu sunt respectate proceduri, situația nu va fi sub control. Exemplul îl vedem, din nefericire, la persoanele aflate în poziții superioare ierarhic (intangibile). În acest moment este din păcate haos…
  Personalul sanitar “sănătos” nefiind testat și fără a fi protejat de echipamentele de protecție clasificate, va fi cu siguranță expus și va duce la o creșterea numărului de infestări. Un exemplu concret este cel al cumnatei mele care este cadru medical și care mâine este de gardă și mi-a solicitat ajutorul în legătură cu un spațiu de cazare. După ieșirea din gardă, casa nu-i mai este acasă ținând ca are doi copii (situație valabila pentru marea majoritate)….

 9. Am văzut cu ochii mei ca exact cei care ne spun,sa ne dezinfectam,sa păstrăm distanța, chiar ei nu respectă nimic.
  Se cred mai presus de Dumnezeu.
  Merg doamnele de la primării la zile onomastice la instituții gen ACET unde au sediul GAL si cand li se spune sa se dezinfecteze, cu un ras din ala superior raspund,noi ne am dezinfectat la primărie!!!
  Medici intra intr un birou sa isi rezolve treburi,se uita la dezinfectant si atat.
  Atunci de ce se mai mira ca se îmbolnăvesc?
  Cand te crezi invincibil si încălci minimele reguli ,iti asumi.

 10. In viata se intampla si lucruri rele. Trebuie sa fim constienti de asta. Fapta e consumata. Pe cine dai vina, ii dai putere. Recunosti de fapt ca esti mai prost decat cel pe care dai vina. Ar trebui sa se stranga randurile si sa fie mult, mult mai vigilenti si nu sa piarda timpul in aruncatul pisicii de la unul la altul. E de rasul plansul, sa ajunga mai multe cadre medicale infectate decat bolnavi. In situatiile limita se vede adevarata valoare profesionala si nu numai. Au pierdut o lupta dar nu si razboiul. Pentru a fi învingator trebuie sa lucrezi numai cu invingatori. Primarul se lauda ca orasul Sv. e infratit cu alt oras din China. In afara de masti si manusi, iti trebuie niste proceduri standardizate in astfel de cazuri , pe care sa le copiezi de la cei care au reusit.

 11. Cadrele medicale care au fost la sedinta de ce nu au purtat masti de protectie si manusi ?

 12. incredibil ! cu epidemiolog care trebuia sa fie in prima linie ?