Monday , April 15 2024

Cadrele medicale sucevene care au fost infectate cu Covid-19 și au stat în spital în luna aprilie nu au primit sporul de 2.500 de lei

Ba, mai mult, venitul lunar al acestora a fost diminuat cu 25%, aceștia fiind plătiți ca pentru concediu medical.

Se pare că stimulentul în valoare de 2.500 de lei acordat cadrelor medicale de la Spitalul Județean Suceava a devenit un fel de măr al discordiei între angajații unității spitalicești sucevene. În timp ce majoritatea medicilor și asistentelor din UPU au beneficiat de acest stimulent, sunt și cadre medicale care nu au primit acești bani deoarece nu au muncit în luna aprilie, fiind internate în spital în acea perioadă, diagnosticate pozitiv cu Covid-19.

Ba, mai mult, aceștia nu au primit nici salariul complet, primind doar 75% din venituri. ”În condițiile legislative actuale, salariaților îmbolnăviți la locul de muncă li se reduc veniturile lunare considerabil, putând să beneficieze numai de indemnizația pentru incapacitate temporară de muncă de 75% din salariu, prevăzută de OUG nr. 158/2005, din cauză că HG nr. 1186/2000 nu a fost modificată prin adăugarea COVID-19 la lista afecțiunilor infecto-contagioase din grupa A, afecțiuni pentru care indemnizația pentru incapacitate de muncă este de 100% din salariu.

Indiferent dacă pandemia actuală va fi sau nu declarată încheiată, virusul care a provocat-o va continua să existe și să se răspândească mai ales în rândul salariaților din sistemul pe care îl reprezentăm, iar gradul crescut de contagiozitate al acestuia și lipsa unui tratament rapid și eficient va face în continuare un număr important de victime”, au explicat sindicaliștii Sanitas.

Aceștia au completat că la nivelul Spitalului Județean Suceava se caută fonduri pentru acordarea unui stimulent în valoare de 500 de lei cadrelor medicale care au fost infectate cu coronavirus și au fost spitalizate pentru tratament. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Pompierii suceveni s-au luptat în ultima săptămână cu zeci de incendii de vegetație uscată (VIDEO)

 În ultima săptămână, pompierii militari suceveni au fost solicitați să intervină pentru stingerea a 17 …

No comments

  1. Insinuezi cumva ca s-au îmbolnăvit intenționat? @Oana

  2. Sunt foarte mulțumite aceste sute de cadre. Ce mai contează 2000 lei stimulent și încă pe atât reducere la salariu când știu ca au făcut totul ,,sa fie la adăpost”. Ce poți să îți dorești mai mult decât să stai la adăpost în concediu în momente dificile, să fii angajat în continuare și să te mulțumești cu o leafă diminuată, dar macar de la 1000 euro în sus. Ce sa faci, GREU mai trăiesc cei care lucrează la stat.