Wednesday , April 24 2024

Cadrele medicale medii ale Spitalului Județean vor fi evaluate la începutul anului viitor

Evaluările vor începe de pe data de 11 ianuarie 2016 și vizează în mod deosebit personalul din Unitatea de Primiri Urgențe. Se urmărește în acest mod eficientizarea muncii în UPU, dar și o mai bună colaborare cu pacienții. Cadrele medicale care lucrează în Unitatea de Primiri Urgențe beneficiază de un spor de 75% din salariul de bază și din acest motiv nu doresc să muncească în alte secții

 
aglomeratie urgente [800x600]

Ieri, într-o conferință de presă, managerul Spitalului Județean Suceava, economistul Vasile Rîmbu, a anunțat că personalul medical mediu care își desfășoară activitatea în această unitate spitalicească va fi evaluat foarte atent, începând cu data de 11 ianuarie 2016. Aceste evaluări vizează în mod deosebit activitatea personalului din UPU, dorindu-se din partea conducerii spitalului ca, odată cu darea în folosință a noii locații a Unității de Primiri Urgențe, și personalul să se ridice la standardele dotărilor.
Fără să explice exact criteriile care vor sta la baza acestor evaluari, managerul Vasile Rîmbu și vreo două persoane care-i țineau isonul au dus discuția în zona derizoriului, vorbind despre “trupe de amazoane în UPU”, dar și “găști” care ar exista în celelalte departamente ale spitalului.
Mai explicit a fost directorul medical, doctorul Tiberius Brădățan care a subliniat că se va urmări atât nivelul de cunoștințe de specialitate cât și cunoașterea protocolului de desfășurare a activității. Personalul medical mediu din UPU trebuie să conștientizeze că aparține unei structuri de elită și ca urmare trebuie să se comporte în consecință, a mai completat directorul medical. Se dorește și o îmbunătățire a relației cadru medical-pacient.
Deși beneficiază de un spor de 75% din salariul de bază, unele cadre medicale din UPU dau dovadă de lipsă de amabilitate, comportament nepoliticos și chiar sfidare a pacienților. Umiliți și, uneori, chiar ignorați, unii chiar cu vârste respectabile, bolnavii încearcă să reziste modului în care sunt tratați de unele cadre sanitare. Pentru a se îmbunătăți și corecta toate aceste aspecte, directorul de îngrijiri medicale, Doina Chirap, va coordona aceste evaluări,  iar cei care nu se pliază pe cerințele și standardele unui anumit departament vor fi transferați în altă parte. Obiectivul principal este îmbunătățirea nivelului de comunicare dintre personalul medical și pacient dar se încearcă și o “educare” a ceea ce înseamnă munca în echipă deoarece medicii, asistentele, infirmierele și brancardierii relaționează greu între ei uneori iar toate aceste aspecte au un efect negativ asupra pacienților. (Cristina RUSTI)

Vezi si

Lăcrămioara Perijoc şi-a asigurat o medalie la Europenele de box la Belgrad

Pugilista suceveană Lăcrimioara Perijoc și-a asigurat o medalie la Campionatele Europene de box de la …