Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Fălticeni așteaptă de câteva zile să fie testate pentru Covid-19

2/04/20 ora:6:40am

Ingrijorarea acestora are și o explicație – un medic fălticenean care face gărzi și la Spitalul Județean Suceava a fost diagnosticat pozitiv cu Covid 19 încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Managerul spitalului, medicul Vlad Morariu, se teme că va rămâne fără personal

 Managerul Spitalului Municipal Fălticeni, medicul Vlad Morariu a transmis o adresă către conducerea Direcției de Sănătate Publică Suceava, prin care solicită testarea personalului medical care a intrat în contact cu medicul diagnosticat, săptămâna trecută cu Coronavirus, adresă la care nu a primit niciun răspuns de trei zile. ”Vă rog respectuos să dispuneți testarea cât mai urgentă a personalului medical din spitalul nostru. Personalul medical este într-o stare de isterie și panică generală ca urmare a cazului doamnei doctor depistată pozitiv cu COVID-19 și a numărului destul de mare de contacți cu aceasta, confirmați pozitiv, ulterior. Vom fi puși în situația să nu mai putem asigura continuitatea activității pe secții și compartimente, întrucât personalul se adresează medicilor de familie și intră în concediu medical cu izolare la domiciliu”, menționează managerul Vlad Morariu în adresa trimisă către DSP.

Conducerea Direcției de Sănătate Publică refuză să lămurească situația cadrelor medicale de la Fălticeni , directorul instituției, medicul Manuela Trifan, neputând fi contactat. (Cristina RUŞTI)