Friday , July 1 2022

Ca să se răzbune, țiganii au vandalizat mașinile de poliție aflate chiar în curtea Postului de Poliție din Scheia

Trei tineri de etnie romă din comuna Scheia sunt bănuiți că ar fi tăiat cauciucurile de la mai multe mașini aflate în parcarea Postului de Poliție din localitate. Fapta s-a petrecut joi noapte, dar Poliția nu a făcut-o publică. Tiganii ar fi recurs la acest gest după ce, în urma unui control de rutină, polițiștii le-ar fi luat o sumă de bani pe care nu au putut să o justifice, bani pe care indivizii se pare că i-ar fi furat 

Post politie Scheia (google street)

Tiganii din Scheia nu mai au frică de nimic. Aceștia au pătruns în curtea Postului de Poliție din localitate și au spart cauciucurile de la mai multe mașini parcate în zonă. Din informațiile noastre și după cum susțin mai mulți martori, două autospeciale de poliție și două autoturisme proprietatea unor agenți au fost lăsate cu anvelopele înțepate în curtea instituției. Totul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, însă polițiștii au ținut totul secret. Cert este că o patrulă de poliție a oprit pe o uliță din Scheia trei tineri de etnie rromă cu vârste cuprinse între 16 și 17 ani, aceștia fiind cunoscuți în localitate ca hoți de meserie. Polițiștii au găsit asupra lor câteva sute de lei, despre care indivizii nu au putut explica de unde provin. Oamenii legii au confiscat suma de bani, au întocmit un proces verbal și i-a lăsat să plece. La câteva ore distanță, polițiștii au găsit mașinile cu cauciucurile sparte, însă reprezentanții IPJ Suceava susțin că doar două dintre mașinile parcate în curtea Postului de Poliție din Scheia au fost vandalizate, respectiv o autospecială de poliție și autoturismul polițistei care i-a luat la întrebări pe cei trei țigani. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru distrugere, cercetările fiind continuate în vederea prinderii autorilor și recuperării prejudiciului.

„Polițiștii au prins mai mulți tineri la furat, le-au luat banii despre care se spune că erau furați, iar aceștia se pare că le-au tăiat cauciucurile de la mașină, chiar în curtea Poliției. Sunt niște minori de etnie romă de până în 14 ani, cărora polițiștii nu au ce să le facă, au un curaj nemaipomenit”, a declarat primarul comunei Scheia, Vasile Andriciuc.

Autoritățile locale din comuna Scheia s-au lăudat în ultima perioadă că au luat tot felul de măsuri pentru a stopa furturile comise pe raza localității de țiganii minori proveniți din familiile Bozomală, Oltean și Cuțitaru. In anul 2016, pe raza comunei Scheia au fost săvârșite 26 de furturi din locuință, 19 din societăți comerciale și 34 de furturi din auto.

Un hoț de etnie romă, sechestrat de localnicii din Scheia

In ajun de Paști, un minor în vârstă de 13 ani, cu un trecut infracțional tumultuos, a fost sechestrat de localnicii pe care i-a furat. Eduard S. are întocmite pe numele său mai multe dosare penale pentru furt, tentativă de furt, distrugere sau alte fapte. Din cauza faptului că nu a împlinit nici măcar vârsta de 14 ani, puștanul nu răspunde însă în niciun fel în fața legii. Cei implicați în incident spun că polițiștii îi susțin pe hoții minori din Scheia. La data de 15 aprilie 2017, la ora 11.53, polițiștii din Scheia au fost anunțați prin 112 despre faptul că, în jurul orei 11.45, membrii familiei lui Vasile Daniel Ciobotaru, de 40 de ani, din comuna Scheia, l-au introdus forțat într-o mașină pe Eduard S., de 13 ani, din aceeași localitate, după care l-au dus la locuința acestora, unde îl bat.

În urma cercetărilor făcute de polițiști a reieșit că la data de 15 aprilie a.c., în jurul orei 11.45, în timp ce Eduard S. se afla în localitatea Scheia, în cătunul de rromi, a fost ajuns din urmă de Rami Cucut, de 41 de ani, care conducea un autoturism Volkswagen Passat, în care se mai aflau Ilie Daniel Ferar, de 21 de ani și fratele acestuia, Vasile  Dragoș Ferar, de 19 ani, ambii din comuna Scheia. Din urmă a venit și Vasile Daniel Ciobotaru, tatăl ultimilor doi, care conducea un autoturism Opel Astra. Vasile Daniel Ferar i-a reproșat lui Eduard S. faptul că în noaptea de 14 spre 15 aprilie 2017, împreună cu alți consăteni, ar fi sustras un rucsac ce aparține concubinei lui Rami Cucut, din autoturismul acestuia. Imediat, Eduard S. a fugit prin curtea locuinței lui Constantin Stancu, ajungând în curtea lui Nicolae Stancu, de 32 de ani, din aceeași localitate, cei doi fiind unchii săi. Rami Cucut și-a continuat deplasarea cu mașina, iar Vasile Daniel Ciobotaru și-a schimbat direcția de mers cu propriul autoturism, astfel că amândoi l-au înconjurat pe Eduard S. în apropierea locuinței lui Nicolae Stancu.

Din autoturismul Volkswagen Passat au coborât Vasile Daniel Ferar și Vasile Dragoș Ferar. Cei doi au pătruns fără drept în curtea locuinței lui Nicolae Stancu, unde l-au prins de mâini pe Eduard S. și contrar voinței acestuia și a opunerii sale efective, l-au introdus cu forța în autovehicul. După ce l-au băgat în mașină, Rami Cucut a condus către locuința lui Vasile Daniel Ciobotaru, timp în care Ilie Daniel Ferar și Vasile Dragoș Ferar îi aplicau lovituri lui Eduard S., acesta fiind ținut între cei doi pe bancheta din spate. Ajunși la destinație, Ilie Daniel Ferar și Vasile Dragoș Ferar l-au luat pe Eduard S. și l-au băgat cu forța în casă, unde, în prezența lui Rami Cucut și Vasile Daniel Ciobotaru, au început să îi aplice lovituri cu pumnii și picioarele peste corp. Cei patru îi reproșau lui Eduard S. că a spart geamul de la autoturismul lui Rami Cucut și din interior a furat un rucsac, moment în care Rami Cucut i-a aplicat o lovitură cu dosul palmei în zona pieptului lui Eduard S.. Când patrula din cadrul Poliției comunale Scheia a ajuns la fața locului, în curte se aflau Rami Cucut și Vasile Dragoș Ferar, iar din locuință au ieșit pe rând Vasile Daniel Ferar, Ilie Daniel Ciobotaru și Eduard S.. În acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”. Polițiștii au dispus continuarea urmăririi penale față de Ilie Daniel Ferar și Vasile Dragoș Ferar sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „lipsire de libertate în mod ilegal”, „lovire sau alte violențe” și „violare de domiciliu”. Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentați procurorului de serviciu, care a dispus înlocuirea măsurii reținerii luată față de aceștia cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile. (Dănuț ZUZEAC)

 

 

Vezi si

IPJ Suceava scoate la concurs 28 de posturi de AGENT și OFIȚER de POLIȚIE 

Inspectoratul de Poliție Judetean Suceava a anunțat că, începând cu data de 29 iunie 2022,  …

4 comments

  1. Primarul nu se ocupa de linistea comunei el are probleme cu afaceril;e sale1 iar Politia este incapabila! Ar trebui sa primeasca ajutor de la Judet! Unii spun ca sunt corupti…ceea ce nu cred! pe doctorul de la Bucuresti il trageau pe jos iar aici nu led fac nimic tiganilor…

  2. Pe timpul lui Ceausescu era liniste în tiganime. Vizitau doar o singură dată politia si stiau ce au de facut….mai si munceau,

  3. Politica idioata a statului ROMAN.
    Platiti pentru nemunca cu acel ajutor minim numit venitul minim garantat, apoi cu alocatia pentru puradeii trimisi la cersit si in fine tolerati de instante pentru ca sunt puscariiile prea pline, sunt doar cateva din motivele pentru care s-a ajuns aici.
    Ce o sa urmeze? Evident si mai rau, pentru ca tiganii ameninta copii si nevestele celor implicati cat de cat in starpirea faptelor lor.
    Finalitatea cred insa ca va fi cea a grupurilor de cetateni care vor lua problema in mainile lor,

  4. De ce nu s-au luat masuri la timp ? In urma cu treizeci de ani ,in Scheia erau noua familii de tigani ! Cum este posibil ca un tigan sa fie luat in evidenta pentru ajutoare in mai multe localitati? De ce politistii au “tolerat “hotiile de mai bine de zece ani ?…au fost complici? Ce au castigat primarii din localitatile unde sunt tigani in afara de voturi pentru ca este clar ca sunt adusi in Scheia la alegeri de cinci ori numarul real ,si platiti bineinteles…raspunsul…vedeti cati de la “crima organizata ” au primit parcele in Scheia,cati de la SRI si la fel cati tigani au primit parcele fara sa dea nimic la schimb care,apoi le-au vandut pe zeci de mii de euro. In privinta tiganilor nu se respecta legea ,in sensul ca tot ce au furat acesti mizerabili se impartea…vor fi mari surprize ! Vedeti la ce” personalitati” din comuna muncesc tiganii care noaptea fura !