Saturday , December 2 2023

Bustul domnitorului Al. I. Cuza și cel al fostului primar Franz cavaler des Loges vor fi realizate anul acesta și amplasate în Suceava

Primăria Suceava va susține, în acest an, realizarea a două noi busturi – al lui Franz cavaler des Loges, fost primar al Sucevei, și al domnitorului Alexandru Ioan Cuza – care vor apărea în curând în două zone diferite din municipiul Suceava.

După cum a spus primarul Ion Lungu în conferința de presă de miercuri, 24 martie, busturile, care vor fi plătite de Primăria Suceava, vor fi amplasate în fața Primăriei – în cazul fostului și, totodată, celui mai longeviv primar al Sucevei – și într-o zonă pretabilă pentru depunerea de coroane.

Conform celor spuse de Ion Lungu, suma alocată din bugetul local pentru anul 2021 – proiectul urmează a fi aprobat în ședința de joi, 25 martie, a Consiliului Local Suceava – se ridică la 300.000 de lei, câte 150 de mii lei pentru fiecare bust.

„Am prins în buget două sume modeste pentru două busturi. 150.000 de lei pentru bustul lui Franz cavaler de Loges, primarul care a transformat Suceava în oraș, și 150.000 de lei pentru bustul lui Alexandru Ioan Cuza. Bustul lui Franz cavaler des Loges îl vom amplasa în fața Primăriei după ce terminăm lucrările de reabilitare și modernizare. Bustul lui Cuza îl facem la solicitarea cadrelor militare în rezervă și în retragere”, a declarat primarul Ion  Lungu, adăugând că veteranii au reproșat că, în municipiul Suceava, la data de 24 ianuarie, când sărbătorim Mica Unire, nu este un monument dedicat lui Alexandru Ioan Cuza unde să fie puse coroane de flori. (D.P.)

Vezi si

Cea mai mare paradă militară din ultimii ani de la Suceava

 Circa nouă mii de persoane au participat la parada militară organizată la Suceava de Ziua …