Saturday , February 4 2023

Bursa zvonurilor: Cine ar putea fi viitorul prefect al Sucevei

Nume vehiculate: Mirela Adomnicăi, Ovidiu Donțu, Cătălin Coman, Dan Ioan Cușnir, Ionel Murariu sau chiar Constantin Harasim, până la pensionare. “Nu este nicio grabă cu schim­­barea prefectului”, îi liniștește însă pe zvonaci și pe panicați președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan. Mai mult, Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat ieri că este foarte posibil ca legea să fie modificată și prefecții să fie numiți politic, adică să fie membri de partid cu acte 

consiliul judetean front

Cel mai important subiect aflat pe ordinea de zi la prima cafea a funcționarilor din Prefectura Suceava: cine va fi prefectul județului după investirea noului guvern. Noul guvern a fost investit, iar pe piața locală a zvonurilor sunt deja vehiculate nume pentru noii prefecți care să pună în practică politica executivului. Directorul AJPFM Suceava, Mirela Adomnicăi, fostul senator PSD Ovidiu Donțu, șeful centrului local APIA, Ionel Murariu, prima­rul de Fălticeni Cătălin Coman, consi­lierul județean Dan Ioan Cușnir, dar și actualul prefect Constantin Harasim sunt în cărți pentru a îndeplini funcția de reprezentant al guvernului în teritoriu, la nivelul județului Su­ceava, pentru perioada următoare. In zilele ce urmează s-ar putea să fie vehiculate și alte nume, în condițiile în care la nivel guvernamental încă nu s-au luat decizii de revocare ori de numire a prefecților și subprefectilor din județe. Cu excepția primarului de Fălti­ceni, Cătălin Coman, care a transmis că numele său s-a vehiculat într-un context fără ca el să facă parte din scenariu, doar Dan Ioan Cușnir, nominalizat în lista scurtă vehiculată în birourile Prefecturii, consilier județean și președinte al organizației municipale a PSD Suceava, a răspuns la telefon și a transmis că nu comentează astfel de presupuneri. O variantă puțin credibilă, dar discutată totuși ar fi păstrarea în funcție a actualului prefect Constantin Harasim, până când în luna mai a acestui an el va împlini vârsta de pensionare. Păstrarea lui Harasim în funcție ar fi viabilă, conform zvonacilor, dacă Dan Ioan Cușnir își dorește cu adevărat funcția de prefect, în acest interval acesta va putea obține statutul de funcționar public care să îi permită preluarea acestei funcții, el lucrând în mediul privat. Primarul Fălticeniului, Cătălin Coman, a precizat clar că nu a primit o astfel de propunere și chiar dacă ar fi primit-o, ar fi fost refuzată.

Ultimul cuvânt în această suită de speculații la nivelul conducerii județene a PSD a revenit președintelui filialei Suceava a Partidului Social Democrat, Ioan Stan. Parlamentarul Ioan Stan a transmis că până ieri du­pă-amiază nu s-a discutat nimic în ceea ce pri­vește înlocuirea prefecților ori a subpre­fecților pentru niciun județ. Pentru liniștirea atmosferei din birourile Prefecturii Suceava, Ioan Stan a transmis că “nu este nicio grabă cu schimbarea prefectului”.

Dragnea spune că e posibil ca prefecții să fie numiți politic

Pentru ca  toate cotele sucevenilor vehi­culați în aceste zile ca posibili noi prefecți să devină incerte, președintele PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, a admis ieri că s-ar putea schimba legislația astfel încât prefecții să fie numiți politic, respectiv să fie membri de partid.

“După ce Guvernul se va ocupa de problemele urgente acum și în paralel de legea bugetului, este posibil să ajungem la asta, pentru că s-ar putea ca această măsură inclusă în strategia guvernului tehnocrat să fie bună. Ei au prins asta în strategia de reformă a administrației locale. Este o variantă. E foarte posibil să ajungem la concluzia asta, pentru că de fapt suntem într-o mare ipocrizie care, vezi Doamne, sunt funcționari publici, dar de fapt sunt puși politic”, a declarat, ieri, Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă dorește să schimbe legislația ca prefecții să fie numiți politic, să fie membri de partid. (Necu­lai ROSCA)

 

Vezi si

Foresta a debutat cu o înfrângere în amicale

Echipa antrenată de Dorin Goian a fost învinsă, cu scorul de 1-3, în meciul-test disputat …