Wednesday , November 30 2022

Bursă specializată pentru refugiate din Ucraina, organizată de AJOFM Suceava

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava, în parteneriat și la solicitarea Centrului de Urgențe Sociale Suceava al Institutului pentru Parteneriat Social Bucovina, organizează Bursa specializată pentru refugiate din Ucraina.

Evenimentul va avea loc vineri, 11 noiembrie a.c., începând cu ora 10.00, la sediul solicitantului, din str. Zamcei nr. 17 (în zona Lidl Zamca). ”Partenerul nostru a selectat 33 de persoane refugiate, motivate sa găsească un loc de muncă în sfera lor de competențe, dar și să învețe noi meserii, pentru a-și crește copiii în România. Persoanele selectate au studii superioare în economie, inginerie, imobiliare, educație, medicină și calificări în domeniile cosmetică, vânzări, design, brutar, programator. Alături de acestea, vor fi prezenți refugiați cu diferite calificări, înregistrați în evidența AJOFM Suceava. Angajatorii interesați în recrutarea de personal vor trimite formularul atașat la email [email protected] sau ne pot contacta la telefon 0786290204, 0230523279, pentru a înregistra participarea la bursă”, au transmis reprezentanții AJOFM Suceava.

Agenții economici pot angaja pe teritoriul țării noastre cetățeni ucraineni fără aviz de angajare, pentru o perioadă de maximum 9 luni într-un an calendaristic, potrivit Legii nr. 200/2020. Pentru a beneficia de toate serviciile și măsurile prevăzute de Legea nr. 76/2002  privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă cu modificările și completările ulterioare, pe parcursul celor nouă luni, cetățenii ucraineni pot cere acordarea statutului de refugiat. După dobândirea unei forme de protecție internațională, aceștia se pot înregistra în evidențele AJOFM beneficiind gratuit astfel de măsurile de stimulare a ocupării: medierea muncii prin care se realizează punerea în legătură a angajatorilor cu persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă; informarea și consilierea profesională prin care se oferă un ansamblu de servicii acordate în mod gratuit persoanelor în căutarea unui loc de muncă, care au ca scop furnizarea de informații privind piața muncii și evoluția ocupațiilor; formarea profesională; evaluarea și recunoașterea competențelor profesionale obținute în sistem nonformal și informal etc. (Oana NUȚU)

Vezi si

80 de cadre medicale veterinare au solicitat vaccinare antirabică, după semnalarea a patru cazuri de turbare în doar 10 zile

Patru cazuri de rabie la câini din gospodării au fost raportate, în perioada 15 – …