Saturday , February 4 2023

”Bursa Mediciniștilor”, obținută de trei elevi ai Colegiului Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc care vor să devină medici

Prima ediție a concursului ”Bursa Mediciniștilor”, organizat de Colegiul Național Militar ”Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, a avut loc în data de 8 decembrie a.c.

Elevul plutonier Sebastian Pînzari a reușit performanța de a obține locul I la bursă, eleva sergent Denisa-Ştefania Chiriac a obținut locul II și eleva caporal Mădălina Gabriela Manole locul III.

Concursul a fost adresat elevilor din clasele a XI-a și a XII-a, pasionați de biologie și interesați de o carieră în medicina militară. A fost inițiat și susținut de mr. dr. Dan Țugulea, absolvent al colegiului, promoția 2003 și de dr. Iulian Filipov, care au oferit premii în bani celor trei câștigători și încurajări celor ce doresc să urmeze o carieră în domeniul medicinei.

”Dorescă să dau înapoi din ce am primit în liceu, din ce mi-a dat mie liceul. și am primit mult. Vă mulțumesc!”, este mesajul transmis de către maior – medic stomatolog Dan Țugulea, absolvent de Bucovina, 2003, cu ocazia premierii bursierilor.

”Maniera absolut relaxantă și constructivă în care s-a desfășurat această <deschidere de ferestre>, stilul transparent de a <se spune și expune> al domnului doctor, s-au apropiat mai degrabă de latura nobilă a gestului. Vă mulțumim și noi, la rândul nostru, domnule Dan Țugulea! Este de-a dreptul măgulitor pentru școala noastră să primească asemenea semne de recunoștință de la profesioniști care au trecut pe aici, acum repere în domeniile lor de exprimare și, evident, exemple pentru învățăceii din bancă. și e atâta nevoie de modele veritabile! Iar medicii militari degajă o lumină aparte, terapeutică!!! Iar dacă sunt absolvenți de liceu militar … și empatică. Iar după Câmpulung … și caldă!”, a punctat profesor Radu Ciumașu.

Cei trei elevi militari care au obținut cele mai bune rezultate în cadrul concursului vor fi recompensați cu burse în valoare de 500 euro pentru locul 1, 300 euro – locul 2 și 200 euro pentru locul 3. (O. N.)

Vezi si

Individ din Arbore, arestat pentru 30 de zile după ce a furat gresie, mobilă și o mulțime de scule, toate în valoare de 40.000 de lei, dintr-o curte din Volovăț

Vineri, 3 februarie, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a …