Friday , October 7 2022

Bursa locurilor de muncă, astăzi, la Iulius Mall

Cel puțin 530 de locuri de muncă sunt vacante la nivelul județului, din care 282 de posturi în Suceava, 39 la Fălticeni, 143 la Rădăuți și 66 la Cîmpulung Moldove­nesc. Vor fi prezenți cel puțin 86 de angajatori, 38 confirmând deja prezența la Bursa din Suceava, 11 la Bursa din Fălticeni, 15 la Bursa din Rădăuți și 22 la Bursa din Câmpulung Moldovenesc  

BURSA GENERALA A LOCURILOR DE MUNCA

AJOFM Suceava organizează astăzi, 7 aprilie 2017, la Iulius Mall Suceava, parter (zona liftului panoramic), începând cu ora 10:00, Bursa Generală a Locurilor de Muncă.

“Evenimentul are loc simultan și în localitățile Fălticeni, Rădăuți și Câmpulung Moldovenesc. Din cifrele pe care le deținem până în prezent, bursa a înregistrat un număr de 530 locuri vacante la nivelul județului, din care: 282  posturi sunt scoase la concurs în Suceava, 39 la Fălticeni, 143 la Rădăuți și 66 la Câmpulung Moldovenesc. Vor fi prezenți cel puțin 86 de angajatori, 38 confirmând deja prezența la Bursa din Suceava, 11 la Bursa din Fălticeni, 15 la Bursa din Rădăuți și 22 la Bursa din Câmpulung Moldovenesc. La nivelul acestei etape de monitorizare a bursei, sectoarele de activitate care au oferit cele mai multe locuri vacante la nivelul județului sunt construcțiile, industria alimentară și indus­tria construcțiilor metalice, iar printre domeniile nou apărute în acest cadru de mediere menționăm cel al telecomunicațiilor, al activităților de servicii privind forța de mun­că, al publicității și activităților de studiere a pieței. Calificările cele mai solicitate la ni­velul județului sunt cele de dulgher, zidar, tâmplar, sudor, electrician, lucrător comercial, fără a limita la acestea posibilitățile de ocupare a celor peste 500 de locuri vacante.

Printre cele mai căutate specializări cu studii  superioare sunt inginerii, economiștii și specialiștii în marketing, la nivelul județului oferta pentru nivelul superior de studii ajungând la 28 de posturi, până în prezent. Alături de oferte de locuri vacante pe plan local, persoanele interesate vor putea solicita consiliere pentru a obține un contract de muncă în străinătate și suport în vederea relocării, prin rețeaua EURES a serviciilor publice din Europa. Sunt disponibile 716  locuri vacante în statele membre UE, cele mai consistente oferte fiind în domeniul sănătății, ca asistent medical pe piața britanică a muncii și în domeniul turismului din Malta, ca șofer autocar”, se arată în comunicatul trans­­mis ieri de reprezentanții Agenției Ju­dețene de Ocupare a Forței de Muncă Su­cea­va. (A.I.)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …

One comment

  1. Trebuia publicat miine!