Friday , May 24 2024

Bugetul local al municipiul Suceava ar putea fi aprobat pe data de 27 ianuarie

Bugetul local al Municipiului Suceava va fi sensibil egal cu bugetul de anul trecut. Despre aceasta a anunțat primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, arătând în conferința de presă de miercuri, 5 ianuarie, că se lucrează la fundamentarea bugetului pentru anul 2022 și că va fi aprobat, cel mai probabil, în ședința ordinară a Consiliului Local din 27 ianuarie.

În acest sens, Ion Lungu a declarat că bugetul va fi în continuare unul al dezvoltării și că „în urma discuțiilor pe care le-am avut la București se păstrează 63% la bugetele locale cota din impozit pe venit, 2% în acel cont distinct pentru finanțarea culturii”, precizând că discuțiile în acest sens au fost prin Asociația Municipiilor din România (AMR) și în legătură cu finanțarea activităților culturale are în vedere Teatrul Municipal „Matei Vișniec”.

De asemenea, edilul a spus că plafonul privind finanțările rambursabile este 1,6 milioane de lei, ceea ce ar fi o creștere cu 400.000 de lei față de anul trecut, la fel cum și plafonul privind tragerile este de 2 milioane de lei crește cu 400.000 față de 2021 iar valoarea aferentă finanțării rambursabile la un municipiu reședință de județ este 150 milioane de lei. „Noi mai avem credite neconsumate încă de anul trecut vreo 30 de milioane de lei pe care le vom folosi în acest an”, a mai spus primarul Sucevei. (D.P.)

 

Vezi si

Candidații înscriși pentru admiterea la Colegiul Militar ”Ștefan cel Mare” susțin vineri proba scrisă

Elevii claselor a VIII-a care s-au înscris în vederea admiterii la Colegiul Național Militar ”Ștefan …