Wednesday , February 8 2023

Bugetul de salarii al Primăriei Suceava se reduce drastic

Fondul de salarii al Primăriei Suceava va fi în acest an mai mic cu 5 milioane de lei față de cel prins în bugetul pe 2020. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, în conferința săptămânală de presă de miercuri, 3 februarie, că se lucrează la construirea bugetului pentru anul 2021 și că speră ca la mijlocul lunii martie să fie aprobat de Consiliul Local. Practic, fondul de salarii executat este aproape un sfert din buget și că trebuie să scadă la 15 la sută din buget, acesta fiind considerat de edil un procent rezonabil.

„Fondul de salarii ca procent executat este undeva la 24% din buget. Trebuie să facem în așa fel încât să scădem la 15%, care este un procent mai rezonabil. Acest lucru se poate face fie prin creșterea veniturilor Primăriei și aici trebuie să înțeleagă toți salariații să contribuie la această creștere, fie prin economii la fondul de salarii”, a spus Ion Lungu.

Reamintim că Primăria municipiului Suceava a înregistrat la finele anului trecut un excedent bugetar de 551.155 de lei. Banii vor fi folosiți în cursul acestui an. Astfel, 134.341 de lei vor fi utilizați pentru finanțarea cheltuielilor secțiunii de dezvoltare, iar grosul de 416.814 lei pentru acoperirea temporară a golurilor de casă provenite din decalaje între veniturile și cheltuielile secțiunii de funcționare în anul curent sau pentru acoperirea definitivă a eventualului deficit bugetar al acestei secțiuni la sfârșitul exercițiului bugetar. (D.P.)

 

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Sucevean de 21 de ani, prins la volan drogat cu hașiș si amfetamină

În mașină, polițiștii au găsit și o țigară care probabil conținea marijuana. Luni, în jurul …

One comment

  1. Avand in vedere ca boss-ul e vicepreședinte laasociatia nationala a primariilor din Romania deja citim trendul. Ba strangeti din Buci care ati primit efectiv PoMana de Pomana de cand Olgutza a produs CEL mai Mare Dezastru din Romaia.