Wednesday , June 19 2024

Bugetul Aeroportului va fi rectificat pentru ca salariații să poată primi tichete de masă mai consistente valoric

În ședința ordinară a lunii mai a Consiliului Județean Suceava va fi dezbătut în vederea aprobării un proiect de rectificare a bugetului Regiei Autonome Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava. Modificările permit acordarea de tichete de masă la nivelul aflat în plată până la nivelul anului trecut, și nu la nivelul a două salarii mi­-nime brute pe țară, de an și persoană, va­labile la data de 1 ianuarie 2019, așa cum era prevăzut de legislație la începutul acestui an.

„Propunerea de rectificare vizează majorarea veniturilor proprii și a rezultatului brut, ținând cont de încasările realizate, redistribuirea unor economii în cadrul cheltuielilor de personal, pentru acordarea tichetelor de masă la nivelul stabilit de prevederile legale în vigoare, precum și modificarea indicatorilor privind numărul mediu de personal estimat a fi angajat la sfârșitul anului, dar și de creșterea veniturilor”, se arată în raportul Serviciului „Buget” al Consiliului Județean Suceava.

secretarasite

Proiectul aflat la punctul 4 de pe ordinea de zi a ședinței din 30 mai a fost formulat avându-se în vedere creșterea veniturilor proprii față de nivelul prognozat, cât și necesitatea redistribuirii unor sume între capitole de cheltuieli. Astfel, la partea de venituri, proiectul de hotărâre spus dezbaterii prevede majorarea preve­derilor bugetare cu 400.000 de lei. La cheltuielile de personal, rectificarea survine unor modificări legislative intervenite după aprobarea bugetului Regiei Autonome Aeroportul Suceava, transferată fiind o sumă de 300.000 de lei. Condu­cerea Regiei Autonome Aeroportul Suceava estimează o creștere cu două posturi a numărului de posturi ocupate până la sfârșitul anului 2024. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

Serviciul de Probațiune Suceava a suspendat activitatea cu publicul în semn de protest pentru neplata integrală a salariului

Miercuri, 19 iunie, consilierii de probațiune din toată țara, afiliați sau neafiliați Sindicatului Național al …