Wednesday , December 7 2022

Bucovina Vehicles vrea sa faca la Gura Humorului o utilitara 4×4 pentru fermieri. VEZI CUM ARATA

Bucovina Vehicles a depus ieri o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren în Gura Humorului cu acces la utilit\]i, ap\, canalizare, gaze naturale [i energie electric\ n ma[ina pe care Bucovina Vehicles vrea s\ o realizeze ar fi o autoutilitara 4×4, permite ata[area de diverse dispozitive agricole, dar [i pentru construc]ii în mun]i,ar putea avea o motorizare Ford, dar modelul este ]inut “sub cheie” n firma `i are printre ac]ionari pe senatorul PDL Sorin Fodoreanu

Firma Bucovina Vehicles, care îl are printre ac]ionari pe senatorul PDL Sorin Fodoreanu, inten]ioneaz\ s\ construiasc\ la Gura Humorului o fabric\ de asamblare a unei autoutilitare 4×4 pentru fermieri.
Firma Bucovina Vehicles SA a depus, joi, o cerere de concesionare a 25 de hectare de teren în ora[ cu acces la utilit\]i, ap\, canalizare, gaze naturale [i energie electric\.
Potrivit cererii depuse la Prim\ria Gura Humorului, firma inten]ioneaz\ s\ construiasc\ o fabric\ de platforme auto multifunc]ionale pentru fermieri, investi]ia fiind de 104 milioane de euro [i va crea în prima faz\ 1.701 locuri de munc\ directe.
Senatorul PDL Sorin Fodoreanu (foto), unul dintre ac]ionarii firmei, a declarat c\ aceast\ autoutilitar\ multifunc]ional\ este o inven]ie a sa [i a inginerului Mihai Ciobanu combin\ elemente din avia]ie [i auto, precizând c\ prototipul a fost omologat [i este ]inut “sub cheie”.

Schita autoutilitarei care va fi produsa la Humor a fost publicata azi de Ziarul Financiar
El a spus c\ autoutilitara este 4×4, cu platform\ [i va fi destinat\ fermierilor întrucât permite ata[area de diverse dispozitive agricole, dar [i pentru construc]ii în mun]i.
Fodoreanu a explicat c\ aceast\ ma[in\ are o caroserie din tabl\ foarte u[oar\, flexibil\, foarte rezistent\ [i permite o greutate util\ mult mai mare decât la alte autovehicule de acest fel.
El a ad\ugat c\ a fost realizat un studiu de fezabilitate [i s-a proiectat întreaga fabric\ cu o firm\ din Cehia cu linie de asamblare, hale, piste de încercare, iar sec]ii de subansambluri, cum ar fi tapi]eria sau instala]ia electric\, ar putea fi construite la Câmpulung Moldovenesc [i F\lticeni.
Totodat\, motorizarea ar putea fi asigurat\ de Ford, dar sunt luate în calcul [i alte firme pentru asigurarea unei transmisii 4×4.
Fodoreanu a mai spus c\ preconizeaz\ ca în primul an fabrica s\ produc\ 20.000 de autoutilitare, urmând ca în al patrulea an s\ ajung\ la o produc]ie de 40.000 de ma[ini.
El a ar\tat c\ problema este legat\ de finan]are, fiind vorba de o investi]ie greenfield.
El a men]ionat c\ acest autovehicul este un produs de ni[\, subliniind c\ î[i dore[te ca aceast\ investi]ie s\ fie realizat\ cât mai curând, mai ales c\ va fi un parteneriat public-privat, lege pe care el a ini]iat-o.
Sorin Fodoreanu
Conform Mediafax, firma Bucovina Vehicles SA Suceava a fost înfiin]at\ în ianuarie 2011, având cinci ac]ionari, printre care inginerul Mihai Ciobanu, cu 29% din capital [i Sorin Fodoreanu, cu 28%. Sorin Fodoreanu, de profesie inginer de aviatie [i motoare de avion, este la primul mandat de parlamentar, din partea PDL. Potrivit declara]iei de interese din iunie 2011, Fodoreanu este asociat la SC Cosmoplan Proiect Consult SRL Bucure[ti [i la SC Event Plus SRL.

Vezi si

Conflict la Școala Gimnazială Zamostea. Directoarea a chemat Poliția în ajutor, iar o profesoară Ambulanța

Disensiunile dintre corpul profesoral și directoarea școlii din Zamostea mocnesc de ceva timp, iar la …

No comments

  1. Pornesc de la ideea ca tehnologia si productia nu trebuie sa aiba legatura cu politica.
    Mi-ar place ca aceasta investitie sa fie o renastere o masinilor Aro (sunt pasionat off-road).Din cate stiu in Cehia, fosta Service Aro mai monta, inca si mai mult, avea pe stoc masini noi, din piese originale preluate de la furnizorii traditionali inclusiv de la fabrica din Brazilia.Daca lucrurile stau astfel, ar trebui sa ne bucuram, desi Aro este al celor de la Campul Lung Muscel, fabrica la care au lucrat si au ridicat-o trei generati de specialisti. Daca tot cauta un motor pentru aceasta utilitara, eu le sugerez VW !
    . http://www.ziare.com/articole/productie+aro+cehia

  2. Aveti dreptate baieti , si ma intreb si eu care va fi piata de desfacere a acestui vehicul , si cati vor fi care se vor ,,imbulzi “ sa il cumpere , stiind cat de acerba e concurenta in domeniul auto pe plan mondial , caci firme mari de renume nu mai stiu ce sa faca sa poata sa supravietuiasca pe aceasta piata .Se vede si la Dacia cum merge productia si vanzarile , la fel cum se intampla totul si pe plan mandial . Personal nu prea vad mari sanse , apropo , cum se va chema vehiculul ????, ca nu am auzit sa aiba nici un nume ( orice firma ce se respecta si e SERIOASA are pregatit si un nume chiar si pentru un prototip , daramite pentru o productie de serie ?????)

  3. un kaka portocaliu plus un pisu galben rezulta un mare kakapisu cu urmari cronice! chiar credeti toate cacaturile,dragi bucovineni? doar vin alegerile,ce naiba….

  4. Se pregateste , asa cum spun cei care se pricep la aceste afaceri . cea mai mare teapa de pe teritoriul judetului . Intrebare – cine finanteaza o asemenea aventura ? Daca stiti raspunsul , veti sti si de ce au dreptate cei care sustin acest lucru . Suspiciunea vine de la amestecul direct al politicului in aceasta afacere si unde intervine politicul , stim ca este un dezastru .