Sunday , July 21 2024

Bucovina, premiată la Târgul de Turism al României. Gheorghe Flutur: Crește frecvența turiștilor foarte puternic pentru că am dat o tentă particulară, autentică, tradițională

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a participat la deschiderea Târgului de Turism al României, care are loc în perioada 23-26 februarie 2023, la ROMEXPO, București.
Cu această ocazie, Clubul Presei de Turism – FIJET România,  a premiat  cele mai votate destinații românești selectate de membrii clubului, Bucovina fiind printre câștigătorii Galei Destinația Anului.
Cele 10 destinații selectate de membrii FIJET România sunt Durău, Țara Moților, Şinca Veche, Complexul Sturdza – Miclăușeni, Țara Hațegului, Gura Portiței, Sulina, Bucovina, Fundata și Delta Dunării. Fundata este pe locul 1, urmată de Bucovina și de Delta Dunării.
Gheorghe FLutur a primit diploma din partea FIJET și a declarat că este  foarte bucuros să vorbească despre Bucovina  în aceeași zi în care, la Guvern, a  semnat un proiect de 40 de milioane de euro pe cicloturism, un proiect de piste de bicicletă pentru Suceava, Bistrița-Năsăud și Mureș, ce înseamnă 200 km în județul nostru, pe Via Transilvanica, ce pleacă de Putna.
”Acest proiect deschide perspectiva turismului montan, acțiunilor cu tineri și sunt convins că veți veni și dumneavoastră, iar eu în piept, aici, am o insignă pe care scrie “Hai în Bucovina!”.
Dar nu e numai asta! Chiar cu războiul în partea de nord am avut jumătate de milion de turiști anul trecut, crește frecvența turiștilor foarte puternic pentru că am dat o tentă particulară, autentică, tradițională. Anul trecut șansa a făcut, fiind la al treilea mandat de președinte al CJ Suceava, să lansez proiecte unice. Nunta în Bucovina – sunt foarte multi tineri care își fac nunta tradițională în Bucovina și vă invit și pe dumneavoastră! Apoi sunt proiectele de suflet “Ai verde în Bucovina”, pe muntele Rarău, unde s-au făcut investiții mari, peste 40 km de drumuri – sunt 3 drumuri care urcă pe Rarău pentru ca tinerii să vină într-un program unic să își facă vacanța pe muntele Rarău. Sigur, Ținutul Mănăstirilor, cu cele 8 monumente UNESCO, parcurile și rezervațiile naturale, gospodăria țărănească. Faptul că pe PNRR avem foarte multe proiecte pe satul tradițional – pe gastronomie, pe gastronomia minorităților, a huțulilor și a celorlalți – a făcut din Bucovina un magnet. Nu am crezut niciodată că Marele Ștefan va lăsa acești magneți pe turism, pentru că Bucovina este atât de puternic frecventată pentru că aceste ctitorii unice ale lui Ștefan cel Mare atrag peste sute de ani turiștii ca un magnet. Noi, care suntem trecători în funcție, nu trebuie decât să organizăm, nu este meritul nostru, este meritul înaintașilor noștri”, a declarat joi președintele CJ Suceava.
În perioada 23 – 26 februarie, Romexpo organizează ediţia de primăvară a Târgului de Turism al României, în cadrul căruia peste 151 de companii, din zece ţări (Bulgaria, Cipru, Egipt, Grecia, Israel, Republica Moldova, Polonia, România, Turcia şi Ungaria) participă cu reduceri de până la 50% pentru destinaţiile populare, dar şi cu promoţii speciale la vacanţe de lux. Evenimentul înregistrează un grad de internaţionalizare de 49%. (O.S.)

Vezi si

Un pompier militar care transporta apă către Solca a resuscitat un bătrân căzut într-o casă din Păltinoasa

Bogdan Gorce, pompier militar la Detașamentul Rădăuți, se afla în misiune încă de sâmbătă dimineață, …