Wednesday , April 24 2024

Bucovina, inclusă de New York Times în lista destinațiilor de vacanță în perioada pandemiei

Publicația americană le-a cerut cititorilor recomandări, iar din cele peste 2.000 de sugestii au fost alese 52, printre care și Bucovina și Maramureșul. „Un mod de viață dispărut” – așa este des­crisă România în paginile New York Times. “Conducând din Bucovina – zonă cunoscută pentru pădurile sale de fagi și pentru mănăstirile pictate, până la Maramureș, am urmat o potecă montană în zig-zag, până am ajuns în fața unui anume peisaj. Am spus: «Acesta este locul»”,  spune autorul articolului

Maramureșul și Bucovina au fost înscrise pe lista New York Times de destinații de vacanță în vreme de pandemie. Ziarul american le-a cerut cititorilor recomandări, iar din cele peste 2.000 de sugestii, au fost alese 52, printre care și cele din România.

„Un mod de viață dispărut” – așa este descrisă România în paginile publicației americane New York Times, care propune țara noastră ca destinație de vacanță pe timp de pandemie. Printre altele, el a recomandat mănăstirile pictate din Bucovina. „știam că îi voi cere soției mele să se căsătorească cu mine. Conducând din Bucovina – zonă cunoscută pentru pădurile sale de fagi și pentru mănăstirile pictate, până la Maramureș, am urmat o potecă montană în zig-zag, până am ajuns în fața unui anume peisaj. Am spus: „Acesta este locul””, a spus Ivan Stoler.

Potrivit mass-mediei românești – Digi24.ro, Adevărul, Tabu, Repatriot, ProTV – România a fost recomandată de Ivan Stoler. Crescut într-o familie de basarabeni, el a povestit că nu auzise nimic despre frumusețea peisajelor din țară. „Crescând într-o familie de evrei basarabeni, auzisem de România. Discuțiile nu au inclus niciodată ceva bun. Nu am auzit niciodată un lucru despre măreția peisajului sau despre minunățiie pe care le oferă țara. Am călătorit în Bucovina și Maramureș, o zonă aflată la granița Ucrainei”, își începe povestirea basarabeanul cu origini evreiești, stabilit în New York.

Pentru acesta, peisajul rural, atât de îndepărtat de urmele civilizației și modul de viața al celor din mediul rural au constituit argumente foarte bune în susținerea opiniei sale. „Drumurile noroioase, dealurile ondulate, fermele, fânețele și căruțele trase de cai arătau un mod de viață dispărut. Pe marginea drumului românii vindeau niște cazane de alamă pentru a face țuică de prune”, a remarcat el.

La ieșirea din Piatra Neamț, Stoler a povestit că a fost uimit de un gard de fier forjat pe care se afla Steaua lui David. „Conducând chiar în afara orașului Piatra Neamț, mi-a atras atenția un gard din fier forjat pe care apărea Steaua lui David. Am pus frână. Am mers în sus până la un cimitir. Îngrijitorul de 80 de ani ne-a arătat în jur. Poate 10, 15 oameni din oraș sunt încă evrei. A fost încântător să văd pe cineva care se îngrijește de locul respectiv.”, mai spune Ivan Stoler.

Pe lista New York Times au mai fost incluse  destinații precum medina din Marrakesh, Camino de Santiago și Cordoba, din Spania, Dakar (Senegal), biserica St James the Less din Anglia, muntele Nanda Devi din India sau traseul Laugavegur din Islanda. (D.P.)

Vezi si

Grav accident pe E85, la Pătrăuți. Două persoane au fost rănite

Marți seara, în jurul orei 21.00, pe E 85, în localitatea Pătrăuți, a avut loc …