Friday , March 29 2024

Bucovina, a treia zonă din țară ca număr de unități de cazare

In 2016, Bucovina avea 343 de unități de cazare, iar în 2017 a ajuns la 441, conform datelor Institutului Național de Statistică. Județul Suceava este depășit doar de Brașov și Constanțabucovina-min

Frumusețea Bucovinei a făcut ca această zonă să devină, în ultimii ani, una dintre cele mai importante atracții din România, fapt confirmat nu doar de turiști din țară, ci și de cei din străinătate. Odată cu afluxul de turiști au crescut și afacerile din domeniu.

Datele oficiale arată că sudul Bucovinei istorice (județul Suceava) este în continuă dezvoltare. Potrivit unui recent demers jurnalistic postat pe ­sti­rileprotv.ro care citează, la rândul său, datele Institutului Național de Statistică, Bucovina (județul Suceava) este pe locul al treilea la numărul de unități de cazare, după județele Brașov și Constanța. Din datele furnizate de INS reiese că, în anul 2016, județul Suceava avea 343 de unități de cazare, iar în 2017 numărul acestora a ajuns la 441. „În ultimii ani se constată o orientare a investitorilor în turism spre arhitectura tradițională. Creșterea numărului de turiști de la un an la altul a determinat și creșterea unităților de cazare din această regiune, clasându-ne pe locul trei, după Brașov și Constanța”, a declarat Ciprian Negruțu, fotograf profesionist și, totodată, angajat la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Suceava, citat de stirileprotv.ro

Printre atracțiile menționate este și tiroliana din zona pasului Palma, comuna Sucevița – turiștii par încântați de cea mai lungă tiroliana din țară. Senzația este foarte puternică, spun cei care au încercat o coborâre de 1.100 de metri, cu o diferență de nivel de 110 metri. De asemenea, peste munte, în țara Dornelor, abia dacă mai găsești o cameră liberă până la toamnă, mai notează stirileprotv.ro care precizează că sunt foarte căutate pensiunile construite din butuci de lemn masiv, așa cum se făcea în urmă cu un secol.

Cei care ajung în Bucovina vor să uite măcar pentru câteva zile că stau la bloc, în orașe aglomerate. „Suntem pentru prima dată în Bucovina. Am venit cu mama și copilul meu. Nu am mai văzut așa loc în România. O să povestesc despre aceste locuri și o să revin împreună cu prietenii mei”, spune Simona, turistă din Cluj. Gazdele au înțeles repede asta, susțin cei de la stirileprotv.ro, care prezintă și opiniile altor turiști. „E foarte plăcut! În București nu prea ai fân pe care să îl aduni. Experiența e foarte autentică. E o legătură cu tradiția pe care nu o mai regăsești în altă parte”, a spus Cristina, turistă din București. Sursa citată adaugă că asta caută și Alain, un francez care recunoaște că în țara sa multe dintre aceste obiceiuri s-au pierdut și spune că soția sa “postează fotografii, zilnic, pe Facebook, care sunt apreciate de prietenii noștri și poate că se rostogolesc ca un bulgăre de zăpadă și vor vrea și alții să vină să vadă țara voastră.”

O turistă din Republica Moldova a aflat de frumusețea Bucovinei de la prieteni și a vrut să vadă dacă au dreptate. „E prima oară, am aflat de la niște prieteni și am hotărât să venim în weekend, să ne odihnim. E foarte frumos!”. (D.P.)

Vezi si

Sediul Filialei Surzilor Suceava riscă să rămână fără acoperiș după ce vijeliile au afectat serios clădirea, care se afla deja într-o stare precară

Vijelia de miercuri a stârnit mari probleme pentru unele structuri din municipiul Suceava, printre care …

One comment

  1. Arabii consuma resursele de petrol si investesc masiv in turism. Noi investim in turism dar taiem masiv padurile. Unde mai pui si faptul ca vom “da drumul” unei gropi de gunoi, fix in varful muntelui. Unde este logica ? Este vorba de prostie sau de ticalosie ? Daca ar stii turistii in ce hal au ajuns “codrii bucuvinei” ….Nicaieri in tara nu am vazut paduri mutilate mai mult ca in judetul Suceava.