Saturday , February 24 2024

Brambureala din salubrizarea Sucevei se prelungeşte

rosal1

Cel puţin doi ofertanţi din cei trei au anunţat că vor ataca în instanţă o decizie a CNSC, în baza căreia trebuia reluată licitaţia . Dacă decizia CNSC va fi menţinută de Curtea de Apel, atunci procesul deschis a fost unul inutil, dacă însă instanţa admite vreuna din acţiunile deschise de firmele de salubrizare, este posibil ca să hotărască cine va curăţi străzile oraşului în următorii opt ani

Rosal şi Floconstruct vor ataca la Curtea de Apel Suceava decizia luată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, în baza căreia licitaţia pentru salubrizarea stradală a municipiului reşedinţă de judeţ va trebui reluată.
Patronul firmei Floconstruct, Vasile Florea, a confirmat în cursul zilei de ieri că decizia de la CNSC va fi atacată în instanţă şi a menţionat că mai aşteaptă o zi sau două clarificări cu un alt asociat de la Cluj şi anume firma Brantner, alături de care a depus oferta la licitaţie.
De asemenea, directorul sucursalei sucevene a firmei Rosal, Adrian Niculescu, a confirmat că hotărârea luată la nivelul conducerii centrale de la Bucureşti este aceea de a ataca în instanţă decizia de la CNSC. „Fără discuţie. Vom acţiona în justiţie decizia”, a declarat Adrian Niculescu. El a precizat că alte comentarii va face după o nouă şedinţă care va avea loc la Bucureşti, cel mai probabil lunea viitoare.
Reamintim că la licitaţia pentru salubrizarea stradală a Sucevei s-au prezentat trei oferte, una de la Romprest, alta de la Rosal şi alta de la asocierea firmelor sucevene Florconstruct şi Diasil cu cea clujeană Brantner. Oferta de la Rosal a fost descalificată, deşi ca preţ era cea mai avantajoasă iar oferta de la Diasil şi Florconstruct a fost declarată câştigătoare, fiind mai bună decât cea a Romprest, cel puţin sub aspect financiar.
Toţi ofertanţii au contestat la CNSC rezultatul, iar CNSC a aceeptat parţial contestaţiile, rezultatul fiind că nicio ofertă nu era conformă şi, prin urmare, trebuia reluată licitaţia. Cei de la Floconstruct se consideră nedreptăţiţi şi spun că s-ar fi dorit acest lucru mai ales de către Rosal, motiv pentru care vor ataca la Curtea de Apel.
Rosal susţine, de cealaltă parte, că a fost descalificată pe nedrept oferta şi că va ataca la Curtea de Apel Suceava decizia la CNSC, sperând să aibă câştig de cauză.
De peste opt luni, vechiul contract de salubrizare stradală a expirat, iar firma Rosal lucrează în baza unei prelungiri pe cauză de forţă majoră. Contestaţiile la CNSC şi atacarea deciziei CNSC în instanţă nu fac decât să prelungească incertitudinea. (D.P.)

Vezi si

“Micii Luptători – Șansa la viață” – proiect de 700.000 de euro pentru dotarea a 5 paturi de terapie intensivă pentru nou-născuți la Maternitatea Suceava

Poate părea mult ca aproximativ 140 de mii de euro să fie dotările pentru un …