Saturday , February 4 2023

Braconier din Breaza, reținut de polițiști după efectuarea a două percheziții

Individul, în vârstă de 51 de ani, din satul Pârâu Negrei, deținea ilegal două arme de vânătoare. La percheziții au fost descoperite 14 cartușe, 3 trofee de cervidă, aproximativ 100 kg carne vânat, pielea, capul și copitele unei ciute pe care a braconat-o în urmă cu doua zile

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase – IPJ Suceava au documentat activitatea infracțională și au dispus reținerea unui bărbat de 51 de ani din com. Breaza, sat Pârâu Negrei, bănuit de comiterea unor fapte de braconaj și săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

S-a stabilit că bărbatul din com. Breaza, sat Pârâu Negrei, deținea ilegal la domiciliul lui arme și muniții letale, pe care le-a utilizat la activități de braconaj cinegetic, la 29.10.2020, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, împreună cu 3 lucrători din cadrul S.P.R. 11 Pojorâta, sprijiniți de 10 luptători ai S.A.S. și 2 lucrători din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul Criminalistic, punând în aplicare 2 mandate de percheziție domiciliară emise de către judecătorul de drepturi și libertăți de la Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

Astfel, au fost desfășurate activități la domiciliul bărabtului, precum și la imobilul în care locuiește efectiv, ocazie cu care au fost identificate și ridicate două arme letale de vânătoare.

De asemenea au fost identificate 14 elemente de muniție, 3 trofee de cervidă, aproximativ 100 kg carne vânat, pielea, capul, copitele unei ciute pe care a braconat-o în urmă cu doua zile.

Procedându-se la interogarea bazelor de date s-a constatat că bărbatul nu figurează ca fiind posesor legal de arme și muniții, iar armele ridicate la percheziții nu figurează ca înscrise în evidențe.

În cauză a fost dispusă efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspect, pentru comiterea infracțiunilor de „nerespectarea regimului armelor și munițiilor”, “uzul de armă fără drept” și ”braconaj cinegetic”.

Față de bărbatul de 51 de ani s-a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Cercetările vor fi continuate sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală, respectiv din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

secretarasite

Vezi si

Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, reținut pentru abuz în serviciu

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus efectuarea în continuare a …