Sunday , December 4 2022

Boschetarul specializat în furturi din biserici a făcut ravagii în Suceava

După ce a spart șapte mașini parcate în zona bulevardului George Enescu, Andrei Carp, de 20 de ani, din Râșca, a fost prins în flagrant în timp ce dădea o spargere la biserica „Sfinții Petru și Pavel” din Suceava. Individul a reușit să fure din interiorul lăcașului de cult 180 de lei și mai multe produse alimentare. In vara acestui  an, Carp a incendiat ușa bisericii armenești din Suceava, de unde a furat 30 de lei și a mai dat o spargere la o biserică din Fălticeni de unde a sustras 60 de lei 

 Andrei Carp_tn


Cum în data de 7 decembrie 2015, la ora 06.38, prin 112 s-a anunțat faptul că geamul unei mașini parcate pe bulevardul George Enescu din municipiul Suceava a fost spart, iar ulterior au fost găsite alte șase autoturisme parcate în zonă care aveau geamurile laterale stânga sparte, polițiștii au demarat o anchetă pentru prinderea autorului. Ciudat este faptul că din interiorul autovehiculelor nu a fost furat nimic, prejudiciul provocat prin spargerea geamurilor ridicându-se la suma de circa 1.500 de lei.
O echipă complexă formată din polițiști judiciariști, dar și polițiști de ordine publică au desfășurat fără încetare investigații pentru prinderea autorului, fiind dispuse suplimentarea forțelor din teren pe timp de noapte pentru prevenirea unor evenimente similare, fiind agrenați inclusiv polițiști de proximitate. Echipaje de poliție cu autospecialele din dotare, dar și polițiști în ținută civilă au fost dispuși în toate zonele municipiului, fiind făcute pânde și activități de monitorizare specifice.
Astfel, în dimineața zilei de ieri, în jurul orei 02.00, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Suceava l-a surprins în flagrant în cartierul Zamca pe Andrei Carp, de 20 de ani, din comuna Râșca, care a ieșit în fugă din curtea bisericii „Sfinții Petru și Pavel”.
Acesta a fost reținut, iar cu ocazia controlului corporal, asupra lui a fost găsit suma de 180 de lei, precum și mai multe produse alimentare furate din interiorul biserici, dar și bunuri sustrase din vehiculele sparte cu o noapte înainte, respectiv acte de identitate, chei auto și o telecomandă auto. Tânărul a fost reținut de polițiști și dus la sediul Poliției municipiului Suceava, unde a fost preluat de o echipă de cercetare, fiind probată activitatea infracțională a acestuia, atât cu privire la furtul din biserică, dar și cu privire la cele șapte furturi din mașini. Oamenii legii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a tânărului.
A mai spart două biserici în această vară
In data de 23 august 2015, în jurul orei 03.30, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a surprins un individ, care a pătruns în curtea Bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” de pe strada Plutonier Ghiniță, unde a spart mai multe geamuri de la un lumânărar și casa mortuară. In urma intervenției polițiștilor s-a reușit prinderea în flagrant a lui Andrei Carp. Anchetatorii au stabilit că tânărul a spart geamul de termopan de la casa mortuară, a pătruns în interior, însă nu a găsit bunuri sau valori pe care să le fure. Apoi, Carp a spart geamul de termopan de la ușa lumânărarului, apoi geamul din termopan al unei ferestere, pe unde a pătruns în interior, furând dintr-o cutie metalică, aflată într-un dulap, suma de 60 de lei.
In noaptea de 23 spre 24 iulie 2015, în jurul orei 3.00, mai mulți oameni care locuiesc în zona străzii Vasile Alecsandri din Suceava, unde se află Biserica armenească “Sfânta Cruce”, mai sus de Colegiul Național “Stefan cel Mare” au anunțat faptul că cineva a dat foc altarului mic al lăcașului de cult. In scurt timp s-a descoperit că Andrei Carp a fost cel care a dat foc ușii de la intrarea Bisericii armenești din municipiul Suceava, de unde a reușit să fure 30 de lei. (C.Z.)

Vezi si

O femeie de 33 de ani, ajunsă în stare gravă la spital, le-a spus medicilor că s-a înjunghiat din greșeală în burtă în timp ce se certa cu soțul

O femeie în vârstă de 33 de ani din municipiul Suceava a ajuns, sâmbătă după-amiază, …

One comment

  1. Un nenorocit!