Monday , September 25 2023

Bolnavii de cancer pot face investigații PET-CT la Spitalul Județean decontate de CAS

Laboratorul de Medicină Nucleară a primit de la Casa de Asigurări de Sănătate câte 60.000 de lei pentru lunile mai și iunie

Spitalul Județean a primit pentru luna aceasta și luna viitoare, de la Casa de Asigurări de Sănătate, câte 60.000 de lei pentru investigații de diagnosticare precoce a cancerului, SPECT/CT. Din acești bani, sucevenii asigurați, pe baza biletului de trimitere din partea medicului specialist, pot beneficia gratuit de acest tip modern de investigație. Din cauza numărului foarte mare de pacienți diagnosticați cu cancer în județ, suma de dovedește a fi insuficientă, cadrele medicale având liste de așteptare. De menționat că aceste investigații sunt relativ noi la spitalul sucevean, mai precis din primăvara anului trecut, pacienții suceveni evitând astfel drumuri lungi și costisitoare în centre medicale din Cluj-Napoca sau București.

Laboratorul de Medicină Nucleară al Spitalului Județean de Urgență “Sf. Ioan cel Nou” Suceava poate realiza mai multe tipuri de servicii imagistice radioizotopice atât pentru adulți cât și pentru copii, cum ar fi Scintigrafie convențională-2D – achiziții planare, dinamice, corp întreg, achiziții tomografice – 3D-Tomografie Computerizată prin Emisie de Foton unic- SPECT, cât și examinări hibride – SPECT/CT- lowdose, tomografie prin emisie de pozitroni- PET/CT-lowdose.

Aceste investigații se pot face și la cerere, în regim cu plată. Pentru o evaluare standard PET CT pacienții care solicită această investigație, precum și pacienții care nu au asigurare de sănătate vor plăti 4.800 lei. Pentru scintigrafie pe diferite zone ale corpului tarifele sunt între 400 și 3.000 de lei. De exemplu, scintigrafia tiroidiană va costa  400 de lei, scintigrafia osoasă corp întreg – 500 de lei, scintigrafia cardiacă de perfuzie repaus – 800 de lei, scintigrafia tumorală neuroendocrină – 3.000 de lei. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

O tânără de 20 de ani a obținut ordin de protecție împotriva mamei sale, care a bătut-o pe stradă pentru că nu-i place de iubitul fetei

Vineri seara, la ora 21.10, la sediul Poliției municipiului Rădăuţi s-a prezentat C. A., de …