Thursday , February 2 2023

Bogdan Trif a promis, la Sucevița, relaxarea condițiilor de finanțare pentru a accelera dezvoltarea turismului din zonă

După ce a vizitat pârtia de schi de la Câmpulung Moldovenesc, alături de autoritățile locale și de reprezentanții din Parlament ai județului Suceava, ­mi­nistrul Turismului Bogdan Trif a vizitat și alte obiective turistice din județ.  Trif a anunțat înființarea, la Suceava, a unui punct de lucru, o reprezentanță teritorială a ministerului Turismului, care să țină legătura cu autoritățile locale, cu ­ope­ratorii din turism și cu investitorii din domeniu pentru a dezvolta durabil turismul în zonă. El a ținut să sublinieze că Suceava reprezintă una dintre cele mai atractive zone din punct de vedere turistic grație celor 9 stațiuni, 4 de interes național și 5 de interes local, fapt ce a stat la baza deciziei de înființare a unui birou teritorial.conferinta Trif Sucevita

„Județul Suceava este lider al turismului în zonă. Nu e de mirare, având în vedere poten­țialul enorm al regiunii, peisajele extraordinare, multitudinea obiectivelor turistice, monumentele UNESCO, posibilitățile de ecoturism, agroturism, de  aventură. Mi-e greu să nominalizez o formă de turism care să nu fie cuprinsă în acest județ, ceea ce arată importanța regiunii pentru turismul românesc. Sunt obiective minunate și unice în lume. În același timp, înțeleg nevoia de investiții în domeniu. De aceea, fac un apel către autoritățile locale să avanseze cu proiectele cuprinse în Masterplanul de investiții în Turism. Noi venim în sprijinul autorităților locale și vrem să mo­dificăm hotărârea de guvern privind investițiile din turism astfel încât să reducem birocrația, să putem finanța mai ușor și mai rapid proiectele autorităților locale”, a declarat ­mi­nistrul Turismului, Bogdan Trif.

De asemenea, ministrul Turismului a discutat, la Sucevița, cu reprezentanții autorităților locale din județul Suceava. Trif a subliniat nevoia de investiții din domeniu, a făcut un apel la primarii din zonă să vină cu proiecte pentru a accesa fondurile puse la dispoziție de minister și a promis relaxarea condițiilor de finanțare pentru a accelera dezvoltarea turismului din zonă.

“În perioada imediat următoare, vom ­modi­­fica hotărârea de guvern privind investițiile din turism astfel încât procedura de acordare a finanțării să fie simplificată”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

La întrevedere au participat reprezentanți ai autorităților locale, deputați și senatori din Su­ceava, președintele Consiliului Județean și prefectul județului. (O.S.)

Vezi si

Circulație în condiții de iarnă, fără probleme deosebite, pe drumurile naționale din zona de munte a județului

Prefectura Suceava a informat joi dimineață că pe căile de circulație rutiere administrate de Secția …