Wednesday , May 18 2022

Vicepreședintele PNL Suceava cere excluderea din partid a primarului din Bosanci

Sâmbătă, edilul Neculai Miron l-a primit cu pâine și sare pe liderul extremist al AUR, George Simion, aflat într-un periplu prin țară ca să strângă semnături pentru demiterea președintelui Iohannis. Miron și-a pus panglica tricoloră și a ținut și el un discurs pe aceeași limbă cu oaspeții, l-a acuzat pe Gheorghe Flutur că nu-l lasă pe el, șef la Bosanci, să facă ce vrea în PNL, așa că o să candideze la președinția CJ, ca să fie șef la județ. La urmă, Miron s-a gândit că, de încălzire, să-l dea jos pe președintele țării, așa că a semnat și pe lista vârâtă sub nas de Simion. Liberalii spun că s-au săturat de țâfnele și obrăzniciile lui Miron, iar bosânceanul supărat pe toată lumea va fi exclus din PNL.

Deputatul Bogdan Gheorghiu, vicepreședinte al organizației județene PNL Suceava, a cerut sâmbătă seara excluderea ”de urgență” din partid a lui Neculai Miron, primarul comunei Bosanci.

”Am constatat încă o dată că Neculai Miron are un comportament care îl poziționează la mare distanță de Partidul Național Liberal. Primarul localității Bosanci pare să uite că dezvoltarea localității se datorează implicării PNL atât la nivel guvernamental, cât și la nivel județean. În calitate de vicepreședinte al PNL am solicitat, în această seară, conducerii organizației județene PNL Suceava, întrunirea de urgență a forului statutar al partidului cu propunerea de a declanșa procedura de excludere din partid a domnului Neculai Miron, primarul comunei Bosanci, județul Suceava”, a transmis deputatul liberal sucevean.
Bogdan Gheorghiu consideră că Miron ”a încălcat statutul PNL cu atacuri repetate la adresa conducerii și a partidului, iar sâmbătă l-am văzut pe domnul Miron cum se alătură unei acțiuni de strângere de semnături pentru suspendarea președintelui României. Gestul domnului Miron este incalificabil și este clar că acesta nu mai îndeplinește condițiile pentru a fi membru PNL”, consideră vicepreședintele organizației județene PNL Suceava.
Liderul liberal sucevean a mai spus că, la ora actuală, organizația PNL Suceava, una dintre cele mai puternice organizații liberale din țară, numără jumătate din primarii județului, se concentrează pe proiecte de dezvoltare a fiecărei comunități și că este convins că ”toți membrii de partid sunt jigniți de atitudinea avută în ultima perioadă de domnul Neculai Miron, iar solicitarea mea nu are alt scop decât restabilirea normalității”.
Sâmbătă, 22 ianuarie, co-președintele AUR, George Simion, a fost într-un periplu prin județul Suceava, organizând întâlniri cu susținătorii săi la Câmpulung Moldovenesc, Marginea și Bosanci. Declarativ, Simion umblă pe unde-l primește lumea ca să strângă semnături pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis.
Dacă în celelalte locuri delegația Alianței pentru Unirea Românilor, din care mai făceau parte Călin Georgescu (un fel de candidat al formațiunii respective la funcția de premier) și parlamentarii suceveni ai AUR, a avut parte de primiri modeste, la care au participat câteva zeci oameni, la Bosanci, primarul și-a pus panglica tricoloră și a organizat o primire oficială, cu pâine și sare, în fața căminului cultural din sat. Acolo și-au expus ideile (!) și au blestemat dușmanii oaspeții lui Miron. Acesta a luat și el cuvântul, a zis de bine despre AUR  și George Simion, l-a acuzat pe Gheorghe Flutur că nu-l lasă liber prin partid, a promis că va candida la șefia Consiliului Județean,  într-un final semnând și el pentru demiterea președintelui Iohannis.
Comportamentul primarului bosâncean a fost dezaprobat și de primarul liberal din Adâncata, Viorel Cucu. Acesta le-a transmis celor adunați la Bosanci că ”el, și ca el majoritatea primarilor din județul Suceava, apreciază realizările și sprijinul dat de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, tuturor localităților” și că este clar împotriva afirmațiilor făcute de George Simion și de primarul Neculai Miron.
Primarul din Adâncata susține ferm  că în PNL nu poate fi vorba de o încălcare a vreunor drepturi democratice, nici în partid și nici în județ.
Nu înțeleg ce îl mână în luptă pe domnul Miron, poate vrea să candideze împotriva lui Gheorghe Flutur sau or fi alte interese. Nu am semnat pentru demiterea președintelui Klaus Iohannis, pe care l-am ales, îl susțin și îl voi susține în continuare. Este un fake-news. Primarii PNL, ca de altfel majoritatea populației din județ,  îl susțin pe președintele Klaus Iohannis”, a transmis primarul Viorel Cucu. (O.S.)

Vezi si

Ion Lungu a anunțat că se vaccinează anti-COVID cu doza a patra

În conferința de presă de miercuri dimineață, 18 mai, primarul Sucevei a anunțat că își …