Thursday , May 13 2021

Bogdan Gheorghiu, suceveanul propus ministru al Culturii, a trecut de votul comisiilor de specialitate din Parlament

Desi initial audierea lui Bogdan Gheorghiu a fost anuntata pentru miercuri, incepand cu ora 12.00, suceveanul propus sa preia Ministerul Culturii in Guvernul Orban a fost audiat astazi, marti, in comisiile reunite de specialitate ale Parlamentului.

El a primit votul favorabil a 14 parlamentari, 5 au votat impotriva si 6 s-au abtinut.

Bogdan Gheorghiu a declarat în fața comisiilor pentru cultură reunite că vrea să promoveze un set de măsuri prin care să debirocratizeze Ministerul și să elaboreze niște principii de organizare pentru toate intituțiile din subordinea Ministerului.

Printre măsurile pe care le are în vedere se numara reducerea numărului de demnitari de la Cultură și restructurarea direcțiilor județene de cultură, astfel încât acestea să funcționeze mai bine și să poată atrage mai multe fonduri europene.

Bogdan Gheorghiu le-a mai spus parlamentarilor că vrea să actualizeze legea drepturilor de autor și să o coreleze cu legile europene, să modifice statutul Institutului Cultural Român, să revizuiască statutul muzeelor academice și să le recunoască ca instituții muzeale.

Vezi si

Viitorul Liteni a avut ghinion la tragerea la sorți pentru barajul de promovare în Liga a III-a

Echipa antrenată de Demis Maranda va întâlni FC Odorheiu Secuiesc, unul dintre cei mai tari …