Friday , December 2 2022

Bilanţul negativ la un an de guvernare USL, prezentat de Vasile Ilie

vasile ilie

Vicepreşedintele PDL Suceava a spus că promisiunile de reducerea fiscalităţii făcute de USL nu numai că nu au fost îndeplinite, dar chiar  unele taxe şi accize au fost majorate sau au apărut peste noapte în agricultură u o altă promisiune din cele neonorate este deblocarea posturilor în învăţăm=nt, sănătate şi administraţie imediat după ce ajung la guvernare, dar nici la un an de la preluarea puterii USL nu a reuşit acest lucru, atrage atenţia Vasile Ilie u la nivel de judeţ, el crede că vor fi mari probleme din cauza fondurilor mici la drumurile judeţene şi a sistării cofinanţării unor proiecte europene, iar perspectiva regionalizării aşa cum este g=ndită de USL ar fi una nefastă pentru Suceava

 
Vicepreşedintele organizaţiei judeţene Suceava a PDL, Vasile Ilie, a făcut, ieri, o trecere în revistă a promisiunilor USL de la preluarea guvernării şi le-a pus „în oglindă” cu realizările efective din perioada c=nd Guvernul a fost condus de Victor Ponta. „Av=nd în vedere că în această lună se împlineşte un an de c=nd Uniunea Social Liberală a preluat puterea în Rom=nia, m-am g=ndit să fac o trecere în revistă a promisiunilor făcute şi a ceea ce s-a realizat p=nă în prezent”, a declarat Vasile Ilie.
El a precizat că se va axa cu privire la principalele promisiuni făcute şi la realizările concrete ale USL, într-un  an de zile, pentru ducerea la îndeplinire a promisiunilor asumate public cu mai multe ocazii.
Astfel, Vasile Ilie a făcut referire la promisiunile de relaxare fiscală, la crearea unui milion de noi locuri de muncă, reducerea şomajului şi deblocarea posturilor în învăţăm=nt, administraţie publică locală şi sănătate imediat ce se instalează la guvernare. „Ce s-a înt=mplat, de fapt? Bineînţeles că de a doua zi nu au deblocat niciun post în învăţăm=nt, sănătate şi administraţie publică”, a ţinut să spună Vasile Ilie.
~n ce priveşte relaxarea fiscală, Vasile Ilie a reamintit că USL a promis un număr mai mic de taxe, reducerea TVA-ului şi a CAS-ului. ~n schimb, a arătat că au fost introduse taxe noi în agricultură şi au fost majorate taxele şi impozitele locale, cele auto şi la paşapoarte, ca de altfel şi accizele la ţigări şi bere. De asemenea, a fost majorat şi tariful la gaze naturale, iar o altă majorare este pe cale să fie operată în această vară. C=t despre TVA şi CAS, au rămas în continuare promisiuni care nu au fost onorate. „Promisiunile au fost unele, iar faptele sunt altele şi se confruntă cu ele toată populaţia Rom=niei, iar toate aceste lucruri fac ca nivelul de trai general, al populaţiei, să scadă. Cu toate că a avut loc o creştere salarială, scumpirile care au avut loc, taxele şi impozitele noi care au fost puse fac ca puterea de cumpărare să scadă de la o zi la alta”, a declarat Vasile Ilie.
O abordare la nivelul judeţului Suceava, de la venirea USL la guvernare a fost făcută tot de Vasile Ilie, el ax=ndu-se în mod deosebit pe lipsa de cofinanţare a mai multor proiecte, de regulă cu fonduri europene. Practic, autorităţile locale trebuiau ajutate să pună o parte din banii reprezent=nd valoarea proiectului, în schimb UE urm=nd să aloce gratuit fonduri care puteau ajunge, în multe cazuri, la 98% din cheltuielile eligibile ale proiectului.
„Proiectele europene pe care noi le-am demarat şi care se cifrează la circa un miliard de euro nu s-au cofinanţat, în acest an, pentru prima dată în istoria Consiliului Judeţean Suceava. Deşi noi avem a doua reţea de drumuri judeţene ca lungime din ţară, nu s-au dat suficient de mulţi bani de la nivel naţional. Asta în condiţiile în care din cauza condiţiilor climaterice din ţară, drumurile sunt deteriorate accentuat. Se aşteaptă şi din acest punct de vedere un an cu probleme deosebite. Banii care s-au alocat pentru turism în judeţul Suceava şi acţiunile economice care trebuie să se desfăşoare sunt mai mici ca în anii precedenţi”, a declarat Vasile Ilie. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Foresta încheie anul cu o deplasare dificilă la Bacău

  “Galben-verzii” joacă pe terenul celei de-a doua clasate sâmbătă, de la ora 14.00 Foresta …